Sport

U fer i korektnom meču Tanasko Rajić ubedljiv u gradskom derbiju

Fudbal: Zona “Istok” 22/23

Pirot: Pomoćni teren Gradskog stadiona

Jedinstvo : Tanasko Rajić 1:4 (1:2)

FK Jedinstvo: Bojan Đorđević,Predrag Petković(C), Dejan Potić, Marko Adamović, Robert Petrović, Ilija Putić(Bojan Kostić), Lazar Branković, Predrag Ivković(Milan Ivanović), Nenad Matejić, Mladen Cvetković, Luka Vasov.

FK Tanasko Rajić: Darko Petrović, Marko Davidović, Miloš Stojanović(Luka Ignjatović), Stefan Ćirić(C), Miloš Pejčić(Aleksandar Antić), Dušan Krstić, Stefan Todorović(Darko Micić), Vladimir Petrović(Luka Filipović), Branislav Pešić, Nemanja Nikolić, Aleksandar Mančić(Vladimir Matejić).

Gradski derbi, na startu prvenstva, ispunio je očekivanja ljubitelja fudbala, koji su se, uprkos kišovitom vremenu, okupili da pozdrave svoje ljubimce. Pre svega, treba reći da je derbi protekao bez ijednog incidenta, u pravoj sportskoj i fer atmosferi, uz odlično, skoro bez greške, suđenje Aleksandra Matejića iz Niša.

Fudbaleri Jedinstva došli su u vođstvo još u 3. minutu utakmice. Slobodan udarac, sa dvadesetak metara, izveo je, napadač Jedinstva, Ivković. Golaman “Tobdžija” dobro se postavio, ali nije uspeo da uhvati klizavu loptu koja se odbila od njegovih grudi na koju je natrčao Lazar Branković i plasirao je u gol.

Rano vođstvo Jedinstva nije pokolobelao fudbalere Tanaska Rajića. Oni imaju potpunu dominaciju na terenu i strpljivo grade svoju igru, mada po dosta klizavom terenu ne uspevaju da svoje akcije krunišu pogotkom. Napadi se nastavljaju po bokovima, a prava enigma za odbranu Jedinstva bio je Nemanja Nikolić koji je svojim prodorima unosio pravu pometnju u redove Novomalaca. Upravo posle jednog njegovog prodora i upućene lopte u šesnaesterac izjednačujući gol, u 36. minutu, postiže Branislav Pešić. Vođstvu od 2:1, takođe, kumovao je Nikolić. Posle njegovog prodora do lopte je došao Vladimir Petrović i u 46. minutu postavio rezultat poluvremena.

U nastavku igre gledali smo, uglavnom, izjednačenu igru, ali je ipak Tanasko Rajić tim koji diktira tempo. Fizički veoma spremna ekipa, trenara, Vladimira Georgijeva kontroliše igru i pritiska rivala. U 30 minutu sudija opravdano svira penal za “Tobdžije”, a sa  bele tačke siguran je bio Vladimir Matejić, koji se u 84. minutu još jednom upisije u listu strelaca i postavlja konačan rezultat od 4: 1 za svoj tim.

Tanasko Rajić je sasvim zasluženo i ubedljivo savlada Jedinstvo u gradskom derbiju i na pravi način najavio da će i ove sezone biti jedan od najozbiljnijih kandidata za vrh tabele.

Šef stručnog štaba Tanaska Rajića, Vladimir Georgijev, čestitao je ekipama na fer i korektnoj igri istakavši da je ovo bio pravi gradski derbi i da je zadovoljan igrom svog tima. U narednom kolu “Tanasko” gostuje u Knjaževcu gde se sastaje sa OFK Knjazom.

Nikola Jocić, trener Jedinstva, takođe čestita igračima na fer i korektnoj igri koja je protekla bez grubih startova i incidenata. On smatra da je Tanasko Rajić zasluženo pobedio, ali da visok rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu.

“Ekipa Tanaska Rajića je u prvom poluvremenu bila bolja, imali su više od igre. Međutim, u drugom poluvremenu smo mi imali više od igre pri čemu nekoliko izglednih prilika nismo iskoristili. Imali smo šansu da izjednačimo i verujem da bi utakmica u tom slučaju imala drugačiji tok. Primili smo jeftine golove, loše smo procenili neke situacije i trudićemo se da neke stvari korigujemo i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti bolje” – rekao je Jocić.

Jedinstvo narednog vikenda gostuje u Boljevcu gde se sastaje sa domaćim Rtnjom.

Foto: Ilija Pejčić LIka

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker