Obrazovanje

Srednja stručna škola obeležila 30 godina postojanja i rada – Svečana akademija “Svaki je čovek zvezda za sebe, jedinstven i neponovljiv”

Svečanom akademijom, koja je održana u sali Doma kulture, Srednja sručna škola obeležila je 30 godina postojanja i rada. Dan škole obeležen je  pod nazivom “Svaki je čovek zvezda za sebe, jedinstven i neponovljiv”. Prijatelji škole, roditelji učenika I publika u Domu kulture uživači su u program koji su pripremili  učenici i nastavnici škole. Direktorka, Marija Ćirić, uručila je zahvalnice lokalnoj samoupravi i kompanijama Tigar Tyres i Tigar AD za poddršku I  doprinos razvoju škole.

Pre 30 godina osnovana je Građevinsko tehnološka škola  zbog potreba pirotske privrede, od tada škola raste i razvija se nalazeći u deci inspiraciju, ljubav i snagu za svoj rad. “Škola neguje mladalački, radoznali, istraživački duh zahvaljujući energiji svojih učenika i trudu koji svi mi zaposleni ulažemo u zajednički posao – obrazovanje i vaspitanje učenika. Na tom najvažnijem poslu na svetu suočavamo se sa brojnim iskušenjima i izazovima i trudimo se da na njih spremno odgovorimo vođeni željom da nam učenici izrastu u dore ljude. Učimo ih da rade na svom obrazovanju, da otkrivaju i razvijaju svoje potencijale i da se na tom teškom poslu nikada ne predaju” – rekla je direktorka, Marija Ćirić, na svečanoj akademiji, povodom Dana škole.

Prvi put u istoriji Srednje stručne škole, Dan škole,  obeležen je svečanom akademijom. “Svaki je čovek zvezda za sebe, jedinstven i neponovljiv”, prilagođeni  citat Danila Kiša iz knjige “Enciklopedija mrtvih” izabran je za naziv predstave. “ Izabrali smo ovaj citat zato što su sve aktivnosti u prethodnom periodu u školi  bile posvećene  svakom učeniku ponaosob, svakom pojdincu jer svaki je učenik zvezda za sebe,  jedinstven, sa talentima koji  čekaju da budu otkriveni” – rekla je direktorka škole Marija Ćirić.

Direktorka kaže da su i svi projekti škole u prethodnom periodu u stvari bili posvećeni svakom pojedincu. Projekat Superškole u kojem učestvuje Srednja stručna škola gde je u prvom ciklusu fokus bio upravo na talentima svakog učenika.

“Bilo je neverovatno zanimljivo videti  da učenici koji nemaju nikakve hobije i učenici koji naizgled nemaju  nikakve talente i interesovanja itekako imaju talente i izuzetni su i Erasmus gde se posebna pažnja posvećivala učenicima koji se školuju po individualnom obrazovnom planu. Direktorka je najavila i projekat “Slavimo različitost” koji podržava Fondacija Ana i Vlade Divac, gde je takođe, fokus na različitosti.

Ona je istakla  da škola ulaže napore da obezbedi što bolje uslove za učenike i zaposlene i u tome ima podršku lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, socijalnih partnera i šire zajednice. Prethodne godine opremljen je računarski kabinet potpuno novim računarima, nastava je modernizovana i prilagođena najnovijim trendovima u obrazovanju.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker