Kultura

Spot “Nove pare”, iz drugog dela kultnog filma “Južni vetar” sniman je u selu Gostuša

Spot za pesmu “Nove pare”, u izvođenju izuzetno popularnih pevača Cobija i njegovog bugarskog kolege Kriska, sniman je na lokaciji u selu Gostuša na Staroj planini. Reč je o zvaničnom saundtreku za kultni film “Južni vetar 2”. Tokom snimanja spota bilo je angažovano na desetine statista iz Pirota, a deo produkcijske ekipe kojom je rukovodio mladi i izuzetni reditelj Ljubomir Stefanović LJUBBA,  bila je i naša sugrađanka Ana Ristić, student filmske i tv produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti. Spot “Nove pare” za svega par meseci ima više od 8,7 miliona pregleda na YouTube-u. Osim Gostuše, spot je sniman i kod Zavojskog jezera kao i u isturenom odeljenju OŠ “8. septembar” u selu Držina. 

Kako je Pirotskim vestima kazao reditelj Ljubba, polazna osnova videa je večita borba između duhovnog i materijalnog.

-Primetio sam da je u poslednje vreme, što mi je izuzetno drago, akcenat vraćen na razvoj srpskog sela. Narativ tri generacije muškaraca, od deteta, preko tinejdžera do fantoma su stvar koja se sama za sebe da objasniti. Veoma sam zahvalan meštanima Gostuše i nadam se da smo prisustvom dece,  dahom mladosti i nove energije prizvali neku bolju budućnost za selo-kaže reditelj i dodaje:

-Zahvaljujem se Relji Milankoviću, izvršnom producentu i osnivaču “Bassivity digital” grupe, što me je još jednom pustio da se razmaštam i Milošu Avramoviću, ispred Filma “Južni vetar” koji je kreiravši taj univerzum negde stvorio i ovaj naš mikro-odeljak-poručio je reditelj.

autor fotografija sa snimanja – Vladan Ristić

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker