Gradska hronika

Sportske igre mladih – Deca iz Pirota i Dimitrovgrada dobila poziv da se pridruže Karavanu radosti

Deca Dimitrovgrada i Pirota  bila su domaćini prvih radionica “Zero Waste – Budi deo igre – čuvajmo našu planet”, na kojima je  glavna tema bila “Zanimljive činjenice o održivom razvoju i značaju svakog pojedinca u očuvanju životne sredine”. Učenici starijih razreda oprobali su se  na ekološkom poligonu. U Dimitrovgradu je događaj organizovan u SC “Park” u saradnji sa Atletksim klubom “Balkan”. Cilju “Svet bez otpada” pridružili su se i učenici OŠ “8. septembar” iz Pirota. U punoj školskoj sali bilo je navijanja, osmeha, znanja i zanimljivih priča o ekologiji. Iz tima Igara pozvali su sve dečake i devojčice iz Dimitrovgrada i Pirota da se pridruže Karavanu radosti i prijateljstva u najbližem gradu, uz nadu da će baklju prijateljstva paliti sledeće godine i u ova dva grada.

Osim atletičara, u SC “Park” u Dimitrovgradu,  na ekološkom poligoni našli su se i košarkaši, odbpjkašice, fudbaleri. Zoran Đurđev, predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad izjavio je da mu je drago što su deca Dimitrovgrada deo najveće sportske amaterske organizacije za decu i da se nada da je ovo samo početak saradnje. Na ekološkom poligonu najbolje se pokazala ekipa “Šampioni”, koja je pored znanja iz oblasti ekologije najbolje odradila poligon gde je glavni cilj pravilno odlaganje otpada.

U radionicama su učestvovali i  učenici OŠ “8. septembar” iz Pirota. Decu su pozdravile pomoćnica direktorke Borkica Jovanović Đorđević i gradska većnica za sport Ivana Stamenović. “Ponosni smo na naše mlade sportiste i trudimo se da svakom sportskom društvu izađemo u susret I doprinesemo razvoju sporta, samim tim i zdravlja kod dece, jer zdrava deca znače zdravo društvo, zdravu planetu. Hvala Sportskim igrama mladih što su danas ovde, a posebno mi je drago kad vidim da je misija Igara ono što je jako važno, što i sama potenciram kao bivši sportista, a to je širenje tolerancije i fer pleja. Drago mi je što danas deca vide da kroz sport i druženje mogu i da doprinesu I očuvanju životnu sredine” – rekla je Ivana Stamenović.

Poseta Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posebno je obradovala učiteljicu Dušicu Radenković i čak tri člana pobedničke ekipe na ekološkom poligonu: “ Jako smo vezani za ovi manifestaciju, jer  smo 2016. godine vodili  decu u Split na Međunarodnu završnicu, bili smo učesnici turnira u igri “između dve vatre”. Njih troje su tada bili prvi razred, a evo ih sada kao osmaci ponovo u Igrama. Nosimo lepe uspomene iz Splita, posebno jer je to bio jedan od načina da deca vide koliko je važno da se druže, da budu tolerantni.”  – rekla  je učiteljica Dušica.

Ekološke radionice “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu” nastavljaju se u Bečmenu, Velikom Gradištu, Smedrevu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de