Sport

Sigurnom i dopadljivom igrom košarkaši Pirota nadigrali Zemunce

Košarka: Druga muška liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

KK Pirot 74 – 67 KK Borac Zemun (24-14, 17-21, 17-14,16-18)

KK Pirot: Nikola Đonlić, Vladimir Vranić, Dušan Filipović(C), Pavle Pančić, Strahinja Stanković, Miloš Vukićević, Lazar Dimovski, Pavle Stepanović, Nikola Gašić, Bogdan Petrović.

Posle večerašnjeg susreta i onog što se videlo na terenu moglo bi se zaključiti da su isuviše oprezni bili u izjavama pre utakmice u taboru pirotskog tima, kada su najavljivali neizvesnu i tešku utakmicu protiv, doduše, sasvim dobre ekipe zemunskog Borca. Lepršavom, dopadljivom i sigurnom igrom pirotski tim ubedljivo je savladao Zemunce, a čini se da je bilo još podosta prostora da se “gas” doda. Međutim, i ovoliko je bilo dovoljno da mladi košarkaši Zorana Milovanovića pokažu svoj potencijal i, nesporno, raskošan talenat.

Jedan od najraspoloženijih u ekipi Pirota bio je Lazar Dimovski koji je postigao 25 poena, a sa nekoliko svojih atraktivnih poteza i zakucavanjima izmamio je gromke aplauze publike.

“Mislim da je bila vrlo lepa utakmica za gledanje, meni se, eto, otvorilo, postigao sam dosta koševa, ali bez kolektivne igre cele ekipe toga ne bi bilo. Čestitao bih ekipi Borca na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo utakmici u subotu protiv Hercegovca, naravno idemo na pobedu i nadamo se ulasku u viši rang”- izjavio je Dimovski.

Zoran Milovanović, trener pirotskog tima, zadovoljan je igrom svojih košarkaša. Čestitao im je na sigurnoj, borbenoj igri i malom broju primljenih poena.

“Borac je dao sve od sebe, imali su veliku želju da pobede u Pirotu, ali videlo se da imamo kapacitet da možemo da dobijemo utakmicu. U trenutku kada su se izjednačili sa nama uspeli smo da korigujemo odbranu i napravimo dovoljnu razliku. Tako da, kažem, mene najviše raduje 67 primljenih poena, a u napadu mi možemo mnogo bolje. Zadnja dva minuta smo održavali razliku, trošili vreme, jer visok rezultat nam ne znači ništa, i to je to, veoma sam zadovoljan” – rekao je Milovanović.

Košarkaši Pirota večeras su imali duplo slavlje, radovali su se pobedi i 21. rođendanu, svog klupskog druga, Bogdana Petrovića.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker