Gradska hronika

Radovima u Ulici Carice Milice pirotski “Vodovod” otvorio građevinsku sezonu

JP “Vodovod i kanalizacija” ovih dana zvanično je otvorilo građevinsku sezonu radovima na zameni dotrajale vodovodne mreže, u skadu sa svojim redovnim investicionim planom. Zamena vodovodne mreže počela je u Ulici Carice Milice u dužini od 130 metara. Direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić, kaže da ova ulica nije bila planirana za prve poslove u sezoni, ali zbog čestih kvarova i gubitka vode u mreži odlučeno je da se vodovodna mreža najpre u njoj sanira.

Radovi se odvijaju prema planskoj dinamici i za desetak dana trebalo bi da budu završeni kaže, direktor, Nikolić.

“Ja mislim da ćemo, relativno brzo, najviše za desetak dana završiti u potpunosti sve radove, a vrednost ove investicije je oko milion dinara. Ono što nas dalje čeka, plan investicija je vrlo ambiciozan, u narednih nekoliko dana imaćemo bar dva ili tri gradilišta. Prva sledeća ulica gde ćemo raditi je Ulica Revolucionarnih sindikata, tamo ćemo krenuti već od ponedeljka. Dosta aktivnosti nas očekuje i u selima. Takođe, od ponedeljka jedna ekipa će početi da radi od Krupca prema Trnjani na vodovodnoj mreži u dužini od 3 kilometra. Čeka nas ista aktivnost na zameni vodovodne mreže od Krupca prema Velikom Selu, i kao što vidite želimo da damo veću sigurnost u vodosnabdevanju selima na kružnom putu” – izjavio je Nikolić.

Nikolić je još rekao da će na vodovodnoj mreži u Ulici Carice Milice kompletno biti zamenjeni i svi priključni vodovi, što bi, pored svih ostalih radova, bila garancija da ovde ne bi trebalo da bude problema u dužem vremenskom periodu. Posle završetka radova uslediće asfaltiranje prekopa i vraćanje u prvobitno stanje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker