Gradska hronika

Radovi iz Programa pojačanog održavanja, preneti iz prošle godine, pri kraju

Po svemu sudeći grad Pirot je pred još jednom bogatom građevinskom sezonom, a pogotovo uzimajući podatak da je Uprava grada, posle rebalansa budžeta, opredelila oko 300 miliona dinara samo za putnu infrastrukturu. Prema rečima direktora JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, u toku su pripremne radnje i očekuje se da krajem aprila, ili početkom maja u punom jeku sezona počne. Doduše, Svilarov kaže da praktično građevinski radovi nisu prekidani i da se i u ovom periodu radilo.

Ovih dana postepeno se privode kraju radovi započeti u prošloj godini, kaže Svilarov.

“Osim saobraćajnog poligona, gde su radovi pri samom kraju i gde se očekuje polaganje prvog sloja asfalta, kako je ugovorom predviđeno za radove u prvoj fazi, i parkinga na Kaleu, koji je praktično završen, očekuje se samo još premeštaj i instaliranje elektropunjača, radi se i krak Ulice Kragujevački oktobar prema Ulici Nišavski odred. To je ugovoreno, takođe, prošle godine i tamo su radovi počeli pre petnaestak dana. Skinuta je postojeća asfaltna podloga, urađen je ivičnjak sa jedne strane ulice zbog boljeg odvodnjavanja i očekujemo da, verovatno, sledeće nedelje tamo usledi asfaltiranje” – izjavio je Svilarov.

Vrednost radova u Ulici Kragujevački oktobar, u dužini od oko 350 metara, je oko 7 miliona dinara, a radove izvodi firma “Drumovi A i D”. Sva tri pomenuta projekta su iz prošle godine i realizuju se u okviru Programa pojačanog održavanja.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker