ITLokalna samoupravaMali biznis

Priznanje Adrianu Dunbaru – vlasniku pirotske IT kompanije “Resolutesa” za rast i zapošljavanje velikog broja IT stručnjaka u Pirotu

Od firme za jedinim (samo)zaposlenim, Danbar je u Pirotu izgradio IT kompaniju koja trenutno zapošljava 16 mladih stručnjaka, uz planove za nova zapošljavanja i dalji rast

Danas je na svečanosti u Novom Sadu, Nacionalna služba za zapošljavanje Republike Srbije, uručila zahvalnicu IT stručnjaku Adrianu Dunbaru, koji je za svega nekoliko godina od firme sa jednim (samo)zaposlenim, uspeo da obuči i zaposli, uz pomoć programa NSZ i Grada Pirota, veliki broj IT stručnjaka u svojoj firmi Resolute. Povod za organizaciju ovog događaja bilo je obeležavanje 101 godine postojanja NSZ u Srbiji.  Svečanosti je prisustvovao i ministar rada Nikola Selaković.

Dunbaru je uručena zahvalnica za poseban doprinos zapošljavanju u kategoriji preduzeća koja su osnovana 2019. godine uz korišćenje subvencija za samozapošljavanje.

Adrian Dunbar(desno) sa direktorkom pirotske filijale NSZ Suzanom Đorđević i zamenikom direktora NSZ Petrom Jarićem

Kompanija Resolutesa trenutno zapošljava 16 mladih stručnjaka iz oblasti IT struke u Pirotu, potrebe kompanije su takve da se stalno radi na obuci i upošljavanju mladih talentovanih ljudi, a firma je već sada uveliko prerasla kapacitete Startup centra u Pirotu, gde se nalazi od osnivanja. Nedavno je u Pirotu pokrenut i IT trening centar, koga su pokrenule Gradska uprava Pirot upravo uz pomoć kompanije Resolutesa koja će ovde obučavati nove generacije pirotskih IT stručnjaka. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić nedavno je u intervjuu Pirotskim vestima najavio da će, kako bi se omogućio dalji rast IT sektora u Pirotu, uskoro biti opremljeno 1000 metara kvadratnih najmodernijeg prostora na poslednjem spratu Doma vojske, čija rekonstrukcija je uveliko u toku, u nastrožem centru garda.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker