Obrazovanje

Pripremni predškolski program od ove godine i u školi “Dušan Radović”

Od ove školske godine i u OŠ „Dušan Radović“ deca će pohađati pripremni predškolski program. Verifikacija nadležnog ministarstva stigla je prošle godine, formirana je grupa i deca će se u posebno adaptiranom prostoru za ovu namenu pripremati za polazak u školu.

Direktorka Škole, Nataša Branković, ističe da je ona daleke 1976. pohađala zabavište u ovoj školi i da se raduje što će se nove generacije učenika pripremati za školu baš ovde. „Imamao za sada jednu grupu a možfda će biti i dve grupe pripremnog predškolskog programa u prostorijama škole „Dušan Radović“.

Pripremni predškolski program u okviru škole  je važan kako za decu i roditelje tako i za samu školu ali i za grad. Deca imaju prostor koji je opremljenprema svim standardima, gde mogu da se uz pomoć stručnog osoblja pripreme za polazak u školu.

Na svečanom prijemu deci i  roditeljima je predstavljena škola i uz reči dobrodošlice promovisan program koji će  pohađati. Promociji novog programa  prisutvovala je načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić.

Brankovićeva je rekla da je sve  spremnao za početak nove školske godine. „Dobili smo iz Ministarstva prosvete sve smernice i uputstva, održali smo sastanke na nivou grada, na nivou školske uprave, sa Policijskom upravom, sve je spremno za polazak dece u školu” – kaže direktorka škole.

Sutra je svečani prijem prvaka u selu Staničenje u 9 sati a u 12 u matičnoj školi, gde su ove godine upisana dva odeljenja prvaka. Sutra će, takođe, biti organizovan i svečani prijem za učenike petog razreda ali i za polaznike Funkcionalnog obrazovanja odraslih u 18 sati.  Za program Funkcionalnog osnovnog  obrazovanja odraslih formirano  je 6 grupa polaznika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker