Lokalna samouprava

PIROT-GRAD BOGATOG NASLEĐA I PROSPERITETNE BUDUĆNOSTI – Smernice za oblikovanje održive razvojne orjentacije Pirota

U Velikoj sali Skupštine grada održana je  konferencija PIROT-GRAD BOGATOG NASLEĐA I PROSPERITETNE BUDUĆNOSTI, kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Pirota, načelnica Pirotskog upravnog okruga, članovi delegacije SDP Srbije, direktorka i predstavnici Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, direktori i predstavnici osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova, predstavnici poljoprivredne stručne službe, TO Grada Pirota i turističkih organizacija iz Pirotskog  okruga, predstavnici JP “Srbija šume” Pirot.

Konferencija je okupila donosioce odluka na nacionalnom i lokalnom nivou ali i sve ključne aktere u donošenju odluka i kreiranju politika održivog razvoja. Kroz razgovor relevantnih aktera i donosilaca odluka na nacionalnom i lokalnom nivou, utvrdiće se najbolji pravci i modeli za usklađivanje razvojnih prioriteta Pirota i Srbije sa ciljevima Agende 2030 i za njen dalji put ka održivosti.

Profesor Vladica Tošić istako je da je Grad Pirot  primer grada koji brine o svojoj budućnosti i o politikama koje se odnose na poljoprivredu, obrazovanje i turizam. Ove tri oblasti su bile  ključne teme konferencije sa ciljem da okupljeni razmene mišljenja sa državnim sekretarima iz Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva obrazovanja.

“Mera 7 IPA fonda je vrlo važna i značajna za pirotsko područje koje je pretežno ruralno. Turizam je ogroman potencijal koji iz godine u godinu samo raste a sa druge strane obrazovanje je ključ ostanka mladih ljudi u Pirotu. I poljoprivreda kao resurs itekako može u budućnosti da donese mnogo veći prihod gradu Pirotu” – rekao je profesor Vladica Tošić.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker