Sport

Paraćin: Jedinstvo – Radnički, lako neće biti, “Beli” spremni za novi podvig

U sedmom kolu prvenstva Srpske lige Radnički se sutra, od 16 časova i 30 minuta, sastaje sa Jedinstvom u Paraćinu. U taboru “Belih” spremni su za još jedan izazov i novu uzastopnu pobedu. Trener Radničkog, Goran Lazarević, kaže da nema lakih utakmica, izuzetno respektuje sutrašnjeg protivnika i samo uz maksimalno zalaganje fudbalera njegova ekipa se može vratiti neporažena sa gostovanja.

“Sigurno je da neće biti lako. Prema proceni ljudi sa kojima sam razgovarao ove godine je liga mnogo jača, mnogo je izjednačenih ekipa i nigde nema sigurna tri boda. Čak, i da smo bolji u svaku utakmicu moramo ući maksimalno, kao i do sada. Ne smemo da potcenimo nikoga, niti smo to radili, imamo veliki respekt prema Jedinstvu. Iz nekih analiza od ove nedelje vidimo da se radi o jednoj stabilnoj, takmičarskoj ekipi koja je i na poslednjem gostovanju Vlasini imali tri čiste šanse. Mogu da budu jako nezgodni u tranzicijama, baziraju svoju igru na kontranapadima, ali mi se spremamo na sve ono što nas očekuje, nećemo odstupati od svoje igre, probaćemo da se nametnemo i nadam se da će to biti dovoljno za novo osvajanje bodova” – rekao je Lazarević.

Lazarević će moći da računa na sve fudbalere, nema povređenih i kažnjenih. Kapiten Radničkog, Božidar Mančić, očekuje teško gostovanje, pogotovo što svaki od protivnika nastoji da prekine pobedničku seriju Radničkog.

“Znamo od prilike kako igra protivnik, napravili smo dobru analizu, na treningu smo dobro radili i spremni smo da sutra pobedimo. Sigurno je da će oni biti jako motivisani, jer imamo od šest utakmica šest pobeda, i sigurno su motivisani da nas zaustave. Isto tako i mi imamo motiv da nastavimo u istom ritmu i sutra ostvarimo sedmu pobedu. Prvi deo prvenstva je uvek teži, liga je dosta jača i nema lakih utakmica, ili ekipa koje služe za gol razliku. Svaka utakmica je teška i mi smo spremni da se uvek borima za tri boda, makar i minimalnom razlikom” – izjavio je Mančić.

Jedan od najiskusnijih fudbalera Radničkog, Denis Ristov, kaže da je tek početak sezone, cilj je jasan, ide se postepeno, utakmica za utakmicom, i svaki od narednih protivnika će dati maksimum da ostvari povoljan rezultat protiv Radničkog.

“Verujem da će Paraćinci sutra izaći sa dvesta posto, da će dati više od svog maksimuma i da će pokušati da nam uzmu bodove. Spremni smo da se suprotstavimo, dobro smo radili, svi smo zdravi i idemo sutra da pobedimo, to nam je cilj, i da dočekamo derbi sa Dubočicom sa maksimalnim brojem bodova” – rekao je Ristov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker