Lokalna samouprava

Ovog vikenda, 7. i 8. avgusta, u Opštoj bolnici Pirot ponovo preventivni pregledi

Prema nalogu Ministarstva zdravlja ovog vikenda, 7. i 8. agusta, nastavlja se sa preventivnim pregledima građana. Takođe, i narednog vikenda, 14. i 15. avgusta, u periodu od 8 do 14 časova radiće sve specijalističke službe Opšte bolnice Pirot kako bi građani koji nemaju zdravstveno osiguranje mogli da bez zakazivanja pregleda i bez zdravstvene knjižice obave besplatan lekarski pregled.

Kako je istakao, direktor Opšte bolnice u Pirotu, dr Goran Petrović svi građani koji nemaju zdravstveno oiguranje moći će da obave preventivne preglede. Pored toga poziv je upućen i ostalim građanima koji se u poslednje vreme nisu javljali lekari i nisu kontrolisali svoje zdravlje.

“Preventivni pregledi biće rađeni u Internističkom sektoru, radiće lekari iz Službe interne medicine, sa grudnog odeljenja, neurologije, infektivnog odeljenja, psihijatrije i kožnog odeljenja. U Hiruškom sektoru radiće hirurgija, ortopedija, urologija, očno i ušno. Organizacija rada je takva da će svi građani biti trijažirani od strane mladih lekara, sekundaraca, u holu Bolnice gde će na osnovu tegoba i podataka biti usmeravani ka određenim službama, a u tim službama će lekari specijalisti obavljati preglede da bi postavili, eventualno sumnju na neko obolenje ili oslobodili ljude ako imaju neke simptome i neke tegobe”- rekao je, pored ostalog, dr Petrović.

Takođe, Petrović je apelovao na hronične bolesnike, pacijente koji maju postavljene dijagnoze i koji su kompletno ispitani, koriste svoje terapije, ili su onkološki pacijenti da ne dolaze, jer neće biti kontrola i pepisivanja nastavka terapije. On je napomenuo da se preventivni pregledi odnose na ljude koji smatraju da su zdravi, nisu bili skoro kod lekara i ne znaju da imaju, možda, neku pritajenu bolest.

U svakoj specijalističkoj ambulanti radiće po jedan lekar specijalista i po dve medicinske sestre. Nisu potrebni zakazivanje, uputi, zdravstvene knjižice, ili lične karte.

Pomoćnik direktora Opšte bolnice, dr Nebojša Jovanović, je rekao da je u protekla dva i po meseca ubrzan operativni program koji je bio donekle zastao zbog epidemije. Sve neophodne operacije sada se rade prema utvrđenoj metodologiji kao što je to u normalnim okolnostima.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker