Gradska hronika

Odstrelili vepra od 215 kilograma!

Mladi lovci LU “Ponišavlje” Miloš Mladenović i Neško Kostadinović, postali su svojevrsni rekorderi kada je reč o odstrelu divljih svinja. Oni su pre nekoliko večeri u ataru sela Nišor, odstrelili vepra od fantastičnih 215 kilograma!

pirot, milos mladenovic i nesko kostadinovic kraj vepra

Kapitalac kakvog bi poželeo svaki lovac, pao je tek posle petog metka, što ilustruje  kondiciju i  snagu ove životinje, ali i hrabrost lovaca da ga usred noći tražili  po gustoj šumi.

trofej2

-Bili smo zajedno i kada smo ga primnetili pucali smo, sa dva metka. Skiknuo je i izgubio se ka obližnjem gustišu. Sišli smo sa čeke i krenuli za njim. Čuli smo ga i prišli mu na nekih desetak metara. Još uvek je stajao i gledao u našem pravcu. Pucali smo još par puta i tek posle petog hica se srušio na zemlju-pričaju  za Pirotske vesti ovi lovci.

radisa nikolic

Životinja je pregledana u Veterinsrskoj stanici i  potpuno je zdrava. Inače u LU “Ponišavlje” izdaju dozvole za  odstrel  divljih svinja, koje su se u planinskom delu opštine ostrvile na žito i krompir. Prema rečima sekretara Radiše Nikolića, do sada je odstreljeno 7 životinja. Ove vrste divljači najviše ima oko sela Sopot, Nišor, Oreovica, Osmakovo, Vranište, Sukovo i Petrovac. Dozvole se izdaju na zahtev vlasnika njiva.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker