Gradska hronika

Carinici na Gradini zaplenili skoro 11 kilograma  srebra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina su, tokom prethodne nedelje,  u saradnji sa policijom, u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 11 kilograma nakita, kovanica i drugih predmeta od srebra. Daljom ekspertizom biće utvrđeno da li, pored materijalne,  zaplenjeni predmeti  imaju i antikvitetnu vrednost.

U automobilu kojim je uprvljao  41-godišnji muškarac koji je iz Velike Britanije išao ka Bugarskoj 27. januara,   na izlazu iz zemlje carinici su u koferu među njegovim ličnim stvarima pronašli 265 novčića i jednu polugu od srebra, ukupne težine 4,3 kilograma. Putnik je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje.

Reč je uglavnom o američkim, kanadskim i australijskim srebrnim dolarima i nekoliko srebrnih i pozlaćenih britanskih funti, čijom će daljom ekspertizom biti utvrđeno da li pored materijalne imaju i antikvitetnu vrednost.

Na Gradini je sličan prekršaj otkriven  i 23. januara kada je sprečen pokušaj krijumčarenja 6,4 kilograma srebrnog nakita i srebrnine, kojim je jedan putnik, pored nešto malo garderobe, napunio svoje torbe i kofere.

Tada je, takođe ne izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izvojen automobil strane registracije, kojim su dvojica muškaraca putovala iz Berlina ka Turskoj. U  putnim torbama, za koje se kao vlasnik prijavio 31-godišnji suvozač, pored ličnih stvari pronađeni su različiti predmeti od srebra, srebrni nakit, escajg i drugi predmeti za koje se takođe sumnja da pored materijalne imaju i antikvitetnu vrednost, što će biti utvrđeno dodatnom ekspertizom.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker