Obrazovanje

Obrazovanje odraslih u OŠ “Dušan Radović”, šansa za veliki broj nezaposlenih koji nemaju osnovnu školu

OŠ “Dušan Radović” odnedavno, osim osnovnog obrazovanja, počela je i sa osnovnim funkcionalnim obrazovanjem odraslih. Po rečima direktorke škole Nataše Branković, ova škola je od strane Ministarstva prosvete dobila saglasnost da organizuje u svojim prostorijama osnovno obrazovanje odraslih.

-Veliki broj lica nema osnovno obrazovanje, iako svi znamo da je ono obavezno i da bez toga nemoguće je zaposliti se. Ovaj vid školovanja, koje će biti plaćano od Ministarstva prosvete veliki je benefit za ljude bez osnovne škole jer će moći za tri godine da završe osam godina škole, da posle toga mogu da se zaposle, da ne budu možda korisnici socijalne pomoći već da sami zarađuju za život-kazala je direktorka Branković.

Upis je u toku, a zanimljivo je da će se u ovoj pirotskoj školi vršiti školovanje osoba iz celog Pirotskog okruga. Za upis je neophodan izvod iz matične knjige rođenih, kao i eventualna svedočanstva o završenim razredima osnovne škole.  Kako kaže direktorka Branković, u planu je da se ove godine upišu tri grupe, od kojih svaka može da ima od 15 do 20 osoba. Sve informacije mogu se dobiti lično od sekretara škole.

Video – Youtube kanal OŠ Dušan Radović

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker