Sport

Mitić: Primarni cilj – opstanak u ligi

KK Pirot sa novim trenerom mladim Mihajlom Mitićem skorom od šest pobeda i samo dva poraza uspešno je završio pripremu za početak sezone. Trener Mitić u razgovoru za Pirotske vesti kaže da je zadovoljan igrom svojih pulena, atmosferom u timu, a kao glavni cilj istakao je opstanak u Prvoj muškoj ligi Srbije.Tokom pripremnog perioda, košarkaši Pirota ostvarili su šest pobeda, a među pobeđenim ekipama je i superligaš Sloga iz Kraljeva, dok je poraze zabeležila samo od superligaša, Sloge, tokom dvomeča u Pirotu i Konstantina iz Niša.

ACA_0226_resize

Trener Mitić kaže da je zadovoljan pripremnim periodom i da je ekipa spremna za nedeljnu premijernu utakmicu u novom prvenstvu koja se igra u Smederevskoj Palanci.

-Pripreme smo počeli sa svega šest igrača, ali su se priključili Kosanović, Živorad Aleksandar Danilović, Rašić, Raičević, zatim Marko Gaćinović, a od skora  je tu i Borko Đorđević, koji se nakon boravka u SAD vratio u svoj rodni grad i sigurno će nam značiti tokom predstojećeg prvenstva. Polako se uklapa, a posebno nam je drago jer je Piroćanac-kaže Mitić.

ACA_9954_resize

Po njegovim rečima, primarni cilj je opstanak u Prvoj muškoj ligi Srbije.

-Opstanak u ligi nam je primarni cilj a sve više od toga je ogroman uspeh. Svi smo radili maksimalno tokom pripremnog perioda, tako da smo spremni za debi u novom prvenstvu protiv ekipa Mladosti iz Smederevske Palanke koju trenira legenda naše košarke, čovek koji je trenirao Partizan i mnoge druge ekipe i koji je otkrio Divca, Kime Bogojević-kaže Mitić.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker