Lokalna samouprava

Memorandum o saradnji Deponije i Fakulteta zaštite na radu

U Pirotu je danas potpisan Memorandum o saradnji između JKP Regionalna deponija Pirot i Fakulteta zaštite na radu iz Niša. Memorandumom je predviđena saradnja u oblasti obrazovanja, istraživanja i naučno stručnog rada kao i razmene znanja.

“Deponija će koristiti naučna iskustva Fakulteta za usavršavanje  celokupnog sistema upravljanja otpadom na teritoriji grada Pirota kroz projekte koje realizujemo i koje planiramo  u narednom periodu. Ta saradnja će biti značajna i prilikom donošenja naših daljih odluka, da li su racionalne i u skladu sa naukom i evropskom praksom. Saradnja  će doprineti  da i veći broj naših studenata bude orjentisan ka Fakultetu zaštite na radu” – rekao je Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije.

Srđan Glišović, dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu istakao je da je  Fakultet  prepoznao da ovakav jedan centar može da bude naučna i nastavna baza  za studente i buduće stručnjake koji će zaposlenje nalaziti u “zelenim poslovima”.  On je najavio  dalju saradnju, zajedničke akcije i mogućnost apliciranja za zajedničke projekte.

Potpisnici memoranduma su obišli Regionalnu deponiju, a potom je organizovan prijem kod gradonačelnika Pirota Vladana Vasića. “Mi se trudimo da naš odnos prema zaštiti životne sredine bude na visokom nivou i što se tiče upravljanja otpadom i otpadnim vodama i brigom o zelenilu, pošumljavanju, kvalitetu vazduha tako da nam je ova saradnja veoma važna. Čuo sam ideju da regionalna deponija postane nastavna baza za Fakultet, Grad podržava tu ideju i nadam se da ćemo u narednom periodu bliže sarađivati” – rekao je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker