Sport

Marko Mančić postigao 80 golova u dresu Radničkog

Kapiten Radničkog Marko Mančić na poslednjoj utakmici Radničkog na domaćem terenu protiv ekipe Sinđelića iz Niša postigao je izuzetno važan – pobednički gol, koji je ujedno i njegov 80. pogodak u karijeri u dresu Radničkog. Mančić u intervjuu Pirotskim vestima kaže da Radnički ima budućnost pre svega zbog velikog broja mladih igrača koji igraju u prvom timu poput Božidara Mančića i Miloša Spasića, ali i novog talasa mladih igrača predvođenih talentovanim Darkom Vasićem i drugim mladim i izuzetno talentovanim igračima.

mancic gol
Jubilarni 80. pogodak Marka Mančića u dresu Radničkog (foto A.Ć.)

Tim povodom, u intervjuu Pirotskim vestima Mančić kaže da je presrećan zbog toga, naročito jer je reč o 80. pogotku u dresu najvoljenijeg kluba.

-Podatak još više dobija na težini jer sam kroz karijeru u Radničkom igrao uglavnom na sredini, na pozicijama veznih igrača, eventualno neki krilni napadač. Nisam bio u ulozi centarfora, tako da je ovo jako važan podatak za mene i moju karijeru. Nadam se da igram još koju godinu i možda još popravim svoj golgeterski saldo. Tih 80 golova postigao sam za osam ili devet sezona, koliko igram za Radnički-kaže Mančić.

marko mancic (1)
Mančić u naletu-foto A.Ćirić

On dodaje da je atmosfera u timu nikad bolja.

-Atmosfera u timu je fenomenalna. Igrači koji su došli u prelaznom roku su pre svega dobri momci, dobri fudbaleri, radni i vredni. Dosta se radi i to se odrazilo i na sve nas jer svi u timu dajemo maksimum u ovom trenutku, svi ginu jedan za drugog i rezultati i prate te naše igre. Startovali smo fenomenalno, imamo dobar raspored i ja se nadam da ćemo mi produžiti taj niz pobeda i u narednom periodu-kaže Mančić i dodaje da raduje da Radnički ima puno mladih i perspektivnih igrača.

marko mancic (2)
Napad Mančića-foto Martin Nešić

-Treba reći da pojedini mladi igrači kao Božidar Mančić, Miloš Spasić već duže vreme igraju za prvi tim Radničkog. Treba napomenuti da imamo i novi talas mladih igrača predvođen Darkom Vasićem, Krstićem, Markovićem. Došao nam je i desni bek Luka iz Beograda koji takođe ima 18 godina tako da Radnički Pirot ne treba da brine za budućnost jer imamo jedan dobar miks mladih i starih igrača koji daje rezultate i ja se nadam da će ta ekipa da ostane na okupu neki duži vremenski period-kaže Mančić za Pirotske vesti.

marko mancic (3)
Atmosfera u timu nikad bolja (Foto A.Ćirić)

Mančić zaključuje da je cilj njegov i njegovih saigrača da Radnički uđe u viši rang takmičenja.

aca2019.jpg
Stiže novi talas mladih izuzetno talentovanih igrača-na fotografiji Darko Vasić(foto A.Ćirić)

 

tekst Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker