Gradska hronika

JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot počelo još jednu ambicioznu građevinsku sezonu

Građevinska sezona za radnike JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot počela je pre desetak dana. Prema usvojenim planskim zadacima i ova godina, prema obimu poslova i investicijama, neće zaostajati za prethodnim, čak naprotiv. Trenutno se radi na nekoliko lokacija, u gradu i selima. Direktor Preduzeća, Zoran Nikolić, kaže da su najpre nastavljeni radovi na vodovodnoj mreži u selu Izvor, s obzirom da se u ovom selu očekuje asfaltiranje glavne ulice.

vodovod radovi

“Već desetak dana radimo u Izvoru, još uvek ne kanalizaciju, nego priključne vodove. Prošle godine smo uradili glavnu vodovodnu cev, a sada svaka kuća mora da bude priključena. Ovo je bitno zbog toga što posle naših radova, makar jedan deo ulice, od ulaska u selo pa do mosta kod Doma kulture biće asfaltiran. Upravo zato, hoćemo da kompletnu infrastrukturu završimo, a to znači i kanalizacija i vodovod u ovom delu će biti potpuno završeni kako bi usledilo asfaltiranje. U medjuvremenu smo krenuli sa pripremama u Ulici Đure Jakšića. Tamo se seče asfalt i obeležava trasa u dužini od oko 400 metara gde ćemo menjati vodovodnu mrežu, sve u skladu sa dogovorom sa Javnim preduzećem za planiranje, jer posle naših radova sledi asfaltiranje. Konkretni radovi će početi za nekoliko dana. Ako uspemo da odvojimo još jednu ekipu preći ćemo u Njegoševu ulicu. Relativno kratka Ulica, nekih stotinak metara, gde ćemo takođe raditi na vodovodnoj mreži”, navodi direktor Nikolić.

zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

Kada je reč o kanalizaciji, uslovno rečeno, zimska pauza je iskorišćena da se uradi kanalizacija kod Alatnice “Krstić”. Time je omogućen priključak nekoliko domaćinstava na kanalizacionu mrežu, kaže Nikolić i dodaje:

“Za nedelju dana ćemo početi sa radovima na kanalizaciji u Gnjilanu. Reč je o jednom kraku dužine oko 400 metara. Imamo nekoliko prijavljenih domaćinstava koja će se priključiti, i nadam se da to završimo do početka aprila. Onda se vraćamo u selo Izvor da nastavimo radove na kanalizaciji, i tu neće biti prekida dok ne okončamo poslove. Nadam se da ćemo do kraja godine u Izvoru kompletno uraditi kanalizaciju”, navodi on.

Nikolić kaže da predstoje i dva važna posla u cilju kvalitetnijeg vodosnabdevanja sela. Jedan je od velike važnosti za sva sela na kružnom putu, drugi se odnosi na vodosnabdevanje Jalbotine.

“U toku je tender za izbor izvođača radova na istražnoj bušotini u selu Jalbotina kako bismo meštanima omogućili novu količinu vode. Dosta toga je već urađeno što se tiče elaborata i zakonskih procedura i očekujemo da za deset do petnaest dana tamo krenu radovi. Ono što smo počeli krajem prošle godine jesta naša namera da napravimo alternativno snabdevanje vodom za sva sela na kružnom putu. Za desetak dana počeće radovi, najpre podbušivanje pruge, bez toga ne možemo projekat da realizujemo. Posle toga spojićemo sela na kružnom putu sa gradskim vodovodnim sistemom. To bi se koristilo u slučaju nestašice vode na izvorištu Klok. Time bi sva sela na kružnom putu imala dodatnu sigurnost u vodosnabdevanju”-istakao je Nikolić

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker