Obrazovanje

Izraelska ambasada donirala pirotskoj Gimnaziji vrednu računarsku opremu

Prilikom svog boravka u Pirotu, ambasador Izraela u Beogradu, Jahel Vilan, u pratnji predstavnika lokalne samouprave, gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, i njegovih saradnika, obišao je pirotsku Gimnaziju kojoj je Izraelska ambasada u Beogradu donirala vrednu računarsku opremu. U Svečanoj sali Škole priređen je prijem visokom gostu kome je izražena velika zahvalnost na donaciji, a zatim je Njegova ekselencija, Jahel Vilan, obišao računarski kabinet Škole.

U obraćanju učenicima Gimnazije, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić najpre je podsetio na jedan od najmračnijih perioda u istoriji Pirota, a reč je o stradanju pirotskih Jevreja, koji su posle hapšenja dovedeni u Sokolanu Gimnazije, tu zatočeni narednih sedam dana, da bi potom bili transportovani u zloglasni logor Treblinka, odakle se niko nije vratio. Gradonačelnik Vasić je govorio i o Izraelu, kao veoma razvijenoj i uređenoj zemlji, čija bi iskustva mogao da iskoristi i naš grad.

“Imao sam sreću da tri puta budem u Izraelu, želeo bih svima vama da budete bar jednom i da vidite koliko je Izrael tehnološki napredna zemlja. Po glavi stanovnika Izrael ima najveći broj start ap centara i najveći broj tehnološki inovacionih preduzetnika u svetu. Mi imamo mnogo toga da naučimo od Izraela”- rekao je, pored ostalog, Vasić.

Direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović, ocenila je da je donacija računarske opreme izuzetno vredna. Najpre, kao jedna veza sa Izraelskom ambasadom, i kao inicijativa i motivacija za neke nove početke.

“Posle Nove godine javljeno nam je da žele da doniraju Školi računarsku opremu i da napišemo šta nam je potrebno. Mi smo se na pedagoškom kolegijumu dogovorili da opremimo još jednu učionicu novim računarima. Od novca koji su nam donirali kupili smo nove računare, tako da sada imamo tri učionice opremljene, za godinu dana, potpuno novim računarima, a u postupku smo nabavljanja nove računarske opreme i za četvrtu učionicu. Nadam se da će biti prilike da Škola na adekvatan način uzvrati Izraelskoj ambasadi” – rekla je direktorka Kostadinović.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker