Ostale vesti

Grad Pirot objavio Javni poziv porodicama sa troje i više dece za prijavljivanje za “Ponosnu karticu – Cena minus za tri +”

Grad Pirot je, nedavno, sa velikim zadovoljstvom potpisao ugovor u pristupanju u članstvo čačanskog Udruženja “Pokret za decu tri +”. Ovo je još jedna populaciona mera koju je grad Pirot doneo u cilju poboljšanja položaja porodica sa više dece, jer će omogućiti kupovinu po nižim cenama i plaćanje brojnih usluga sa popustom. Personalizovane kartice, koje će glasiti na ime majke, važiće za celu porodicu na teritoriji Srbije. Upravo tim povodom Uprava grada Pirota objavila je Javni poziv da porodice sa troje i više dece mogu podneti zahtev za izdavanje Ponosne kartice – Cena minus za 3 plus kojom mogu da ostvare finansijske olakšice prilikom plaćanja određene usluge ili robe kod više od 1.500 privrednih subjekata, organizacija i ustanova, kaže, šefica Odseka za društvenu brigu o deci, Nadica Adamović.

Gradska uprava Pirot raspisala je Javni poziv prodicama sa troje i više dece da se prijave za izdavanje i korišćenje ponosne kartice. Pored Javnog poziva, koji je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pirota, objavljen je i obrazac zahteva za ostvarivanje prava na karticu i saglasnost za obradu ličnih podataka. Pomenuti obrasci mogu se preuzeti u Uslužnom centru Gradske uprave na šalterima društvene brige o deci radnim danima od 7 do 15 časova.

Kako je istakla Nadica Adamović, šefica Odseka društvene brige o deci, nosilac kartice je majka, u izuzetnim slučajevima otac, a uslov za ostvarivanje ovog prava je da podnosilac ima prebivalište na teritoriji Pirota, da je bar jedno od troje, ili više dece, maloletno i da živi u porodici podnosioca zahteva. Uredno popunjen obrazac zahteva, sa datom saglasnošću za obradu ličnih podataka i očitanom ličnom kartom, podnosi se u zatvorenoj koverti sa naznakom: “Za ponosnu karticu – Cena minus za 3 +” i predaje na šalterima društvene brige o deci.

Zahtevi se mogu podneti do 31. januara 2023. godine. Porodice koje do navedenog datuma nisu podnele zahtev, a ispunjavaju uslove, kao i porodice koje u toku godine ispune uslov za izdavanje kartice, mogu tokom 2023. godine da podnesu zahtev, a kartice će biti sukcesivno izrađivane i dostavljane korisnicima.

Očekuje se, kaže Adamovićeva, da će dodela kartica biti organizovana tokom februara 2023. godine, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavešteni putem zvanične internet prezentacije grada Pirota www.pirot.rs

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker