Lokalna samouprava

Drugi po redu Festival pirotskog ćilima – od 21. do 26. avgusta. Nastupaju “Ničim izazvan” i bend Jovana Maljokovića, brojne radionice, modna revija Silvane Tošić…

U Pirotu se drugi po redu Festival pirotskog ćilima održava od 21. avgusta i trajaće do 26. avgusta.

-Najpre će u prepodnevnim satima, od 9 sati ujutru, biti organizovane dve radionice, radionice tkanja i likovna radionica, uz dve postavke. Jednu postavku će činiti ćilimi koji su dar Grada Pirota Hilandaru, a druga će biti pirotska soba. Svakoga dana od 9 do 13 i od 17 do 20 sati zainteresovani građani moći će da prisustvuju radionicama tkanja. Takođe u ponedeljak, u 21 sat biće organizovano zvanično otvaranje festivala koncertom benda Ničim izazvan. U subotu – 26. avgusta, od 20 sati biće priređena izložba pirotskih ćilima i koncert Jovana Maljokovića i njegovog benda. Smatram da će i ovaj, kao i prošli festival ćilima biti dobro medijski propraćeni-kazao je zamenik gradonačenika Miloš Colić.

Po Colićevim rečima, zahvaljujući Narodnom pozorištu Pirot, 9. i 10. septembra biće priređena predstava “Darovni ćilim Cvete Agnine”, a pre predstave, 9. avgusta, biće priređena modna revija sa motivima pirotskog ćilima u izvedbi Silvane Tošić.

Duhovna snaga Pirota leži u šarama ćilima. Održan prvi Festival ćilima u Pirotu

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker