Lokalna samouprava

Dodeljene nagrade povodom Dana grada

Sinoć su na svečanoj akademiji povodom Dana grada u sali Doma Vojske dodeljene tradicionalne nagrade “28. decembar”. Među dobitnicima nagrada su poslastičara “Rekord” u kategoriji male privrede, zatim poznati Piroćanac Tomislav Manić Manda, čuveni pevač koji već decenijama živi i radi u Makedoniji. Nagrada je posthumno dodeljena i glavnoj i odgovornoj urednici Televizije Pirot Dragici Pavlov Krstić, kao i novinarki Pi kanala, autoru kultne emisije namenjene selu “Zrno” Marijani Ilić. Nagrađena je i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”.

_DSC6085

Nagrade je dodelio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić koji je u uvodnom obraćanju pred punom salom Doma V0jske kazao da je za nama jedna veoma teška godina.

-Puno puta smo pričali da smo na kraju jedne teške godine, a nalazimo se i na početku jedne teške godine. Ali moramo da budemo optimistični jer ako ne budemo optimisti i nemamo veru ništa nam ne ostaje. Zato je i krilatica ovogodišnje akademije “U Pirot verujem”. Želim da poručim svim građanima Pirota i onima koji uzimaju obrok u narodnoj kuhinji, primaju socijalnu pomoć, mladim sportistima kao i onima koji imaju više nego što im treba, da treba svi da budemo ponosni što smo Piroćanci, da pomažemo jedni druge, da budemo solidarni i samo na taj način će nam biti bolje u narednoj godini-kazao je Vasić.

_DSC6125_resize

U nastavku akademije nastupili su mališani iz pirotskih vrtića u narodnim nošnjama.

_DSC6130_resize

Oni su svojim nastupom izazvali salve aplauza među publikom. Publika je mogla da uživa i u muzici koju su izvodili gudači Beogradske filharmonije, poznati  plesni klubovi, kao i popularni Amadeus bend. Pismo čuvenog Mijalka Rasničkog publici je interpretirao glumac Milan Nakov.

_DSC6146_resize

Program su vodili čuveni glumac Milorad Mandić Manda i Nina Radulović Lečić.

_DSC6120_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker