Lokalna samouprava

DEVA MED poliklinika u Pirotu počinje sa radom

Poliklinika DEVA MED u Pirotu počeće sa radom naredne nedelje, svečano otvaranje je u sredu, a prve pacijente ova poliklinika, koja je, kako kažu, opremljena najmodernijom opremom, primiće već početkom naredne nedelje.

Dr Jovica Janković vodiće službu Dijagnostike u ovoj bolnici koja, kako kaže dr Janković, i po opremi i po kadru, moći će da pruži nadstandardnu medicijsku uslugu stanovnicima Pirota ali i regiona.

-Veoma sam srećan što ću raditi sa kolegama – vrsnim lekarima. Imaćemo šest stalno zapošljenih lekara, a po potrebama pacijenata, zakazivaće se konsultacije sa konsultantima iz svih oblasti-kazao je Janković.

Dr Vladica Dimitrov kazao je da je u funkciji volontera-savetnika direktorke DEVA MED grupe za medicinska pitanja. 

-Direktorka je ekonomista i pomažem joj da se uspostave medicinske usluge u obe poliklinike koje će raditi u ovoj ustanovi. Nadam se u perspektivi, s obzirom da sam radiolog, da ću biti jedan od konsultanata. Mogu da kažem da će se ovde raditi laboratorija, radiologija, eho i magnet, opšta medicina, hirurgija, ginekologija i interna medicina, ali će u vidu konsultantskih pregleda biti zastupljene i sve ostale grane medicine. Ovde će raditi praktično dve poliklinike – Deva med dijagnostika, koju će voditi dr Joca Janković a druga je Deva med hirurgija, čiji je vlasnik dr Dušan Gligorijević, akademik, iz Beograda-kazao je dr Dimitrov.

Deva med polikliniku obišao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Ovde je vrhunska oprema što je veoma dobro za čitav region. Nadam se da će ovde biti malo posla, mada u zdravstvu ima zaista mnogo posla. Ne shvatam ovaj projekat kao konkurenciju Domu zdravlja, Bolnici, ovde je komplementarno zdravstvo u pitanju i to je potrebno gradu i upotpunjuje kapacitet grada i našu težnju da živimo na višem nivou, da se lečimo u Pirotu. Ovde će raditi zvučna imena iz oblasti medicine i nadam se da će uspešno raditi-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da će ovde biti upošljeno tridesetak ljudi za početak.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker