Lokalna samouprava

Bratislav Ćirić i u narednom mandatu na čelu Gradske toplane – Poskupljenje grejanja za 12,5%

Odbornici Skupštine grada usvojili su odluka o povećanju cene daljinskog grejanja od 12,5% za predstojeću grejnu sezonu a direktoru Gradske toplane Bratislavu Ćiriću izglasali poverenje da i u narednom mandatu obavlja ovu dužnost. Direktor očekuje da će ovih dana biti potpisan ugovor sa dobavljačem za komprimovani prirodni gas i da će grejna sezona početi na vreme. 

Bratislav Ćirić dobio je podršku odbornika da i u drugom mandatu bude direktor JP Gradska Toplana. On kaže da je u trenutnim uslovima poslovanja to velika odgovornost i obećao građanima da će se truditi da isporuka toplotne energije bude kontinuirana i da će svi objekti biti topli a po završetku grejne sezone najavljuje nastvak investicija.

Javna nabavka za najpovoljnijeg dobavljača za komprimovani prirodni gas je završena i nalazi se u fazi stručne ocene Komisije za javne nabavke. Direktor JP Gradska toplana Bratislav Ćirić očekuje da će u narednih par dana ugovor biti potpisan sa dobavljačem  i da će grejna sezona početi na vreme.

“Što se tiče  ugovora sa našim dobavljačima trebalo bi da imamo neku garanciju ali trenutna situacija u kojoj se svi nalazimo je takva da moramo imati i alternativno rešenje. Potrebno nam je svega par sati da promenimo energente i da pokrenemo naša postrojenja na mazut. Zato smo opredelili određena sredstva za prevoz mazuta a zbog poremećaja na tržištu, poremećaja u snabdevanju ili eventualne ekonomske opravdanosti da koristimo mazut, spremni smo da pokrenemo naša postrojenja na mazut” – kaže direktor Gradske toplane.

On objašnjava da je povećanje cene grejanja  izuzetno malo u odnosu na poskupljenje energenata. “Mi smo pre dvadesetak dana, kada smo pripremali izmenu plana koju smo dostavili Skupštini, naveli trenutnu cenu komprimovanog prirodnog gasa. Ta cena se iz dana u dan menja, videćemo kako će proći javna nabavka ali to je nekoliko dinara više od cene koju smo naveli. Naš trošak za energent u odnosu na prošlu godinu je veći za 30%. Mi smo cene podigli za svega 12,5%  i obratili smo se osnivaču za dodatnu subvenciju za održavanje likvidnosti, nabavku energenata i izmirivanje KFW kredita” – rekao je Ćirić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker