Lokalna samouprava

Asfaltirana Molijerova ulica

Danas će biti završeno asfaltiranje Molijerove ulice čime će biti rešeni dugogodišnji problemi meštana ovog dela grada. Reč je o deonici od preko 350 metara dužine čija je vrednost radova oko 12 miliona dinara a radove su danas obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović.

-Iako je 10. decembar, građevinska sezona i dalje traje, radićemo dok god to vremenski uslovi dozvoljavaju. Očekuje nas asfaltiranje ulica na Zapadnom keju i Berilovačkog puta, završetak ove ulice ali i jedan sokak u Poljskoj Ržani i nadam se da će vreme dozvoliti i asfaltiranje Dunavske ulice u Romskom naselju. Asfaltira se deo Molijerove ulice, koja je do pre nekoliko godina bila u veoma lošem stanju, blato, ulica je bila neosvetljena, psi lutalice, ali sada imam potpuno drugačiju situaciju. Odvod vode na pravilan način je ovde bila neka vrsta izazova za projektante i mislim da je to rešeno i želim da čestitam ljudima u ovoj ulici na strpljenju-kazao je Vasić novinarima.

Niče novi Kej

Gradonačelnik Vasić kazao je da je namera da se ovaj deo grada dobije prelep Kej, da se napravi pešačka zona sa drvoredima.

-Želimo ovaj potencijal uz ovu vodu da iskoristimo u budućnosti. Sa Kancelarijom za javna ulaganja od mosta kod Rasadnika smo krenuli da uređujemo bedeme i obaloutvrde ovog kanala, stigli smo oko 500 metara nizvodno, a radimo i uzvodno od mosta do uliva rečice Kavak. Sa druge strane ovde želimo da napravimo pešačku zonu da posadimo drveće i da ljudima koji ovde žive omogućimo da koriste i uživaju u ovom lepom prostoru-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je vrednost radova oko 12 miliona dinara.

-Radovi su krenuli pre dvadesetak dana, urađena je kišna kanalizacija koja će voditi atmosfersku vodu u kanalizaciju. Tokom leta smo taj projekat razrađivali i mislim da je to sve rešeno kako treba, stavljen je nepovratni ventil koji će obezbediti da se voda ne vraća na ulicu. Danas je urađen nulti sloj, radi se i habajući, 11 centimetara će biti debljina asfalta-kazao je direktor Svilarov.

Meštanin Siniša Rančić kazao je novinarima da su meštani odavno čekali na asfalt koji će drastično poboljšati uslove života. 

-Meni sin živi u Americi, nije dolazio četiri godine, a kada je došao grad nije mogao da prepozna. Ne samo ovaj naš deo, nego ceo grad, ulice su uređene, postavljeni trotoari, mnogo je novih lepih zgrada i u najmanjim ćoškovima sporednih ulica se radi. Ovaj kanal se danas redovnije čisti, ranije se nije čistio pa je bilo problema sa komarcima, postojala je opasnost od zaraza-kaže Rančić i dodaje da posebno raduju namere gradskih vlasti da se izgradi novi Kej u ovom delu grada.

-To će biti šetalište od tri kilometara sa drvoredima, i to će biti prava blagodet za sve meštane ovog dela grada-kaže Rančić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker