Lokalna samouprava

433 malih biznisa dobilo podršku Grada Pirota i HELP-a u Pirotu. Otvorena čitava fabrika srednje veličine

Zahvaljujući odličnoj saradnji između Grada Pirota i nemačke organizacije HELP do sada je finansijski podržano čak 433 malih biznisa čime je praktično otvorena čitava fabrika sredne veličine u Pirotu, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Ove godine smo sa HELP-om pomogli dvadeset malih biznisa, ukupna vrednost donacije je 48.000 evra, od čega 40 posto izdvaja Grad Pirot kao podršku programu, ostalo realizuje HELP, koji je zadužen i za selekciju kandidata i za sprovođenje svih aktivnosti vezano za ovaj program-kazao je gradonačelnik Vasić.

Po njegovim rečima, Grad Pirot ima veliki broj mera kojima se podstiče preduzetništvo i pokretanje malih biznisa, a za sve mere iz gradskog budžeta izdvaja se ukupno 19 miliona dinara, koliko je konkretno ove godine izdvojeno iz gradskog budžeta.

Maša Bubanja, projekt menadžer iz HELP-a kazala je da je saradnja HELP-a sa Gradom Pirotom izuzetna o čemu svedoči da saradnja traje više od deset godina i da je podržan zaista ogroman broj malih biznisa, gotovo 500.

-Naše analize su pokazale da je čak bezmalo 75 posto biznisa postalo održivo na tržištu tako da je to zaista podatak koji ohrabruje-kazala je Bubanja uz konstataciju da je do sada u Srbiji podržano oko 6.000 biznisa.

Ana Spasić, master profesor engleskog jezika od juna meseca prošle godine pokrenula je svoj centar za učenje stranih jezika.

-Konkurisala sam za nabavku fotokopir aparata, računara i druge opreme koja će mi unaprediti posao. Smatram da je ovo odličan vid podrške biznisima, naročito u početnoj fazi kada je bilo kakva podrška izuzetno bitna i dobrodošla-kazala je Spasićeva.

Ivana Kostić, vlasnica radionice za izradu torti i kolača Nugatelina kazala je da će zahvaljujući ovom projektu dobiti dragocenu opremu koja će joj omogućiti da proširi svoju proizvodnju i uposli nove radnike.

Bojan Gošić, mladi pirotski advokat kaže da se od marta meseca ove godine bavi advokaturom i da će mu odobreni grant omogućiti da opremi svoju advokatsku kancelariju što će mu omogućiti da bude konkurentniji na tržištu.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker