Lokalna samouprava

433 malih biznisa dobilo podršku Grada Pirota i HELP-a u Pirotu. Otvorena čitava fabrika srednje veličine

Zahvaljujući odličnoj saradnji između Grada Pirota i nemačke organizacije HELP do sada je finansijski podržano čak 433 malih biznisa čime je praktično otvorena čitava fabrika sredne veličine u Pirotu, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Ove godine smo sa HELP-om pomogli dvadeset malih biznisa, ukupna vrednost donacije je 48.000 evra, od čega 40 posto izdvaja Grad Pirot kao podršku programu, ostalo realizuje HELP, koji je zadužen i za selekciju kandidata i za sprovođenje svih aktivnosti vezano za ovaj program-kazao je gradonačelnik Vasić.

Po njegovim rečima, Grad Pirot ima veliki broj mera kojima se podstiče preduzetništvo i pokretanje malih biznisa, a za sve mere iz gradskog budžeta izdvaja se ukupno 19 miliona dinara, koliko je konkretno ove godine izdvojeno iz gradskog budžeta.

Maša Bubanja, projekt menadžer iz HELP-a kazala je da je saradnja HELP-a sa Gradom Pirotom izuzetna o čemu svedoči da saradnja traje više od deset godina i da je podržan zaista ogroman broj malih biznisa, gotovo 500.

-Naše analize su pokazale da je čak bezmalo 75 posto biznisa postalo održivo na tržištu tako da je to zaista podatak koji ohrabruje-kazala je Bubanja uz konstataciju da je do sada u Srbiji podržano oko 6.000 biznisa.

Ana Spasić, master profesor engleskog jezika od juna meseca prošle godine pokrenula je svoj centar za učenje stranih jezika.

-Konkurisala sam za nabavku fotokopir aparata, računara i druge opreme koja će mi unaprediti posao. Smatram da je ovo odličan vid podrške biznisima, naročito u početnoj fazi kada je bilo kakva podrška izuzetno bitna i dobrodošla-kazala je Spasićeva.

Ivana Kostić, vlasnica radionice za izradu torti i kolača Nugatelina kazala je da će zahvaljujući ovom projektu dobiti dragocenu opremu koja će joj omogućiti da proširi svoju proizvodnju i uposli nove radnike.

Bojan Gošić, mladi pirotski advokat kaže da se od marta meseca ove godine bavi advokaturom i da će mu odobreni grant omogućiti da opremi svoju advokatsku kancelariju što će mu omogućiti da bude konkurentniji na tržištu.

 

 

Slične vesti

Back to top button