Korona virus

11 preminulih u Pirotskom okrugu od početka epidemije COVID19

Na području Okruga, od početka epidemije, ispitano je 564 uzorka, registrovan je 91 pozitivni slučaj na Covid19 i to u Pirotu 64, Babušnici 20 i u Beloj Palanci sedam osoba. Čekamo rezultate za još 215 već poslatih uzoraka, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot i Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 352, i svi su u izolaciji.

11 osoba nažalost izgubilo bitku sa oboljenjem. U Pirotu tokom jučerašnjeg i današnjeg dana dve osobe preminule

Ukupno potvrđenih preminulih do 06.05.2020 je 11, i to u Pirot osam osoba, u Babušnici dve osobe i u  Beloj Palanci jedna osoba. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Pirotu su preminula dva obolela lica. U pirotskoj bolnici trenutno su hospitalizovana 2 pacijenta, i u stabilnom su stanju.

Osim obolelih i njihovih kontakata, kontrola obolelih posle izlečenja, testiranje je prošireno na sve pacijente koji se hospitalizuju u Opštoj bolnici Pirot, zatim na državljane Republike Srbije koji ulaze iz inostranstva u Srbiju ili izlaze iz zemlje, kao i pripadnike policije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker