Korona virus

ZZJZ: U dane vikenda šest osoba preminulo od kovida sa teritorije Pirotskog okruga

U dane vikenda registrovano je 65 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 10 bez antigenih testova, Dimitrovgrad 9, Babušnica 6 i Bela Palanka 40) i šest preminulih lica u OB Pirot. U ovom epidemijskom talasu od 03.07.2021. do danas registrovano je 4801 pozitivno lice. U oktobru je registrovano 2415 pozitivnih lica, od početka novembra 444.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolelesu čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sasumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

U dane vikenda u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 215 pregleda od kojih su 102 prva i 113 kontrolna. Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju obavljenasu 143 pregleda od kojih je 89 prvih i 54 kontrolna.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 59 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 36 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgrada, 10 iz Babušnice, 6 iz BelePalanke, 1 iz Negotina. Preminula su šest lica u OB Pirot.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker