Korona virus

ZZJZ: U Bolnici osmoro pacijenata hospitalizovano, svi stabilno. Dvoje danas idu kući

Na području Pirotskog okruga, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlja i Štaba za vanredne situacije, od ukupno 153 ispitanih uzoraka, kod 23 je potvrđen pozitivan rezulat na virus COVID19.  Dvadesetoro obolelih od korona virusa je iz Pirota, dvoje iz Babušnice, i jedan iz Bele Palanke. Svi su na lečenju ili kućnoj izolaciji. U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano osmoro obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju. Dvoje bolesnika u toku današnjeg dana biće otpušteni na kućno lečenje.

Bitno je još jednom napomenuti da statistički brojevi nisu i broj zaraženih, zbog čega apelujemo na poštovanje preporuka i propisanih mera.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 205, i svi su u izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano osmoro obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju. Dvoje bolesnika u toku današnjeg dana biće otpušteni na kućno lečenje.

Tokom vikenda sa područja okruga uzorkovano je 16 briseva. Danas su poslati na analizu, a 23 brisa koji su uzorkovani tokom dana, biće poslato sutra na ispitivanje.

-Poslednjih nekoliko dana javljaju se naši građani koji dolaze iz inostranstva (Slovenije, Grčke, Austrije, Italije ….). Prilikom ulaska u Republiku Srbiju dobijaju rešenje Sanitarne inspekcije o samoizolaciji  od 28 dana i javljaju se u ZZJZ Pirot radi zdravstvenog nadzora. Ukoliko dobiju simptome respiratorne infekcije tokom perioda samoizolacije obavezno je javiti se nadležnoj COVID ambulanti u mestu stanovanja-poručuju iz ZZJZ.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker