Korona virus

ZZJZ: Stigli rezultati za sedam uzoraka, svi negativni

Prema poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od sedam pristiglih uzoraka sa ispitivanja u Institutu za zaštitu javnog zdravlja u Nišu, svi su negativni. Situacija u Pirotu, i Pirotskom okrugu generalno, po oceni epidemiologa ZZJZ u Pirotu, i dalje je nesigurna ali stabilna.

Od početka epidemije do 11.09.2020.g. na području okruga ukupno su uzorkovana 3617 brisa na RT-PCR. Danas je uzorkovano i poslato 8 briseva u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 367 osoba: u Pirotu 246, Babušnici 37, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 09.09.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 11.09.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 7 uzoraka, i svi su negativni.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 210 laboratorijski potvrđenih lica Pirot – 136, Bela Palanka-60, Babušnica – 12 i Dimitrovgrad – 3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i

lanovi njihovih porodica (5 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali stabilna. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i susednim zemljama i dalje postoji rizik za pojavu obolelih iz drugih mesta u Srbiji i po povratku naših gradjana iz inostranstva.

U narednom periodu je najvažnije poštovanje i sprovođenje svih preventivnih mera za rad škola i predškolskih ustanova kako bi epidemiološku situaciju držali pod kontrolom.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker