Kultura

Zoran Mojsilov pravi svetsku atrakciju – jedinstveni teren za mini-golf u “Kan-Kan zemlji čuda”

Najnoviji projekat Zorana Mojsilova predstavlja verovatno svetsku atrakciju i jedinstveni mini-golf teren na svetu. Reč je o velikom umetničkom kompleksu u gradu Sent Pol, državi Minesota, SAD,  “Can can wonderland” (Kan-kan zemlja čuda), nekadašnjoj fabrici limenki koja je uz pomoć eminentnih umetnika iz SAD i celog sveta, poput Zorana Mojsilova, pretvorena u jedinstveni umetnički projekat gde posetioci mogu uz zabavu da uživaju u radovim poznatih svetskih umetnika. Zoran Mojsilov bio je, između ostalog, zadužen i za izgradnju jedinstvenog mini-golf terena, tačnije za rupu broj 14, koja je urađena u dobro prepoznatljivom stilu. Svih 18 rupa dela su eminentnih umetnika iz celog sveta.

Rob Klep, koosnivač projekta “Can Can Wonderland” kaže da je bilo pravo zadovoljstvo raditi sa Zoranom Mojsilovim.

-Zoran je fenomenalan za saradnju. Sve moje ideje je realizovao i obogatio svojim umetničkim izrazom tako da je ovaj projekat realizovan veoma uspešno-kazao je Klep u izjavi za Pirotske vesti.

Svečano otvaranje ovog jedinstvenog prostora zakazano je za početak februara. U ovom prostoru se mogu videti i radovi Zorana Mojsilova inspirisani šarama pirotskog ćilima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker