Gradska hronika

Znanjem do posla: Nova šansa za mlade koji traže zaposlenje

Objavljen je drugi POZIV za podnošenje prijava za program organizovanja obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje, pod nazivom „ZAPOSLENI PO MERI VAŠEG BIZNISA“, a u okviru programa „ZNANJEM DO POSLA“ (E2E), podržanog od strane Švajcarske Agencije za razvoj i saradnju (SDC), koji ima za cilj poboljšanje položaja mladih na tržištu rada Srbije, kroz razvoj veština i znanja koja su potrebna poslodavcima.

Za realizaciju ovog programa, na teritoriji grada Pirota zadužen je konzorcijum koga čine Udruženje gradjana Osveženje i ZIP centar za mlade.

Pomenuti program podrške pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima kako bi im olakšao proces zapošljavanja, kvalifikacije i izbora novih zaposlenih koji su u potpunosti u skladu sa njihovim standardima i potrebama.

Sa druge strane, obuke na radnom mestu u okviru E2E programa, su idealna prilika da kroz kombinaciju teorijske i praktične obuke, mladi  nezaposleni ljudi steknu upravo ono iskustvo i one veštine i znanja koje poslodavci traže i da tako brže dođu do posla i obezbede sebi ekonomsku nezavisnost.

Ovaj poziv predstavlja nastavak izuzetno uspešnog programa putem koga je u prethodnom periodu obučeno četrdeset i troje mladih ljudi, od kojih je veliki broj pronašao zaposlenje.

 Pozivaju se poslodavci  zainteresovani za učešće u ovom programu da se prijave. Prijave se primaju do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta 2019. godine.

Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/

 Za sve dodatne informacije mozete se javiti u  JOB INFO CENTAR u ulici BOGOJAVLJENSKA BROJ 3 u Pirotu,  kontaktirati  putem telefona 010/501-820, ili putem mejla [email protected]

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker