Sport

Zlatnim stazama Jerme trčalo više od 100 takmičara iz šest zemalja, među njima i olimpijci

JERMA GOLDEN TRAILS trka održana je u subotu 25. maja 2019. godine, u Specijalnom rezervatu prirode Jerma u organizaciji Sportskog udruženja Sky Team iz Pirota. Jerma Golden Trails 2019 planinska trka je sportska manifestacija međunarodnog karaktera.

Jerma Golden trails 2019 činile su tri trke. Trka na 7.5 km sa 260 m uspona pod nazivom Mumulj trail.

Pobednici trke na 7.5 km:

Žene 1. Snežana Đurić iz Kragujevca 2. Helena Mijić iz Zaječara 3. Danica Gogov iz Pirota

Muškarci 1. Miloš Rondović iz Niša 2. Nikola Stanković iz Pirota 3. Predrag Krstović iz Pirota.

 

Trka na 32 km sa 2000m uspona pod nazivom Kusa Vrana Trail.

Pobednici 32 km

Žene 1.Marija Đorđević iz Beograda 2. Jana Petrova iz Bugarske 3. Milena Radmanović iz Beograda Muškarci 1. Darko Živanović iz Kragujevca 2. Dejan Todevski iz Makedonije 3. Miloš Stepita iz Slovačke.

Održana je i dečija planinska trka pod nazivom Jerma kids trail. Pobednici dečije trke su  Relja Manić iz Pirota i  Anđela Trifunović iz Zaječara.

Prvo izdanje trke imalo je preko 100 takmičara iz 6 zemalja. Zanimljivo je da su na trci učestvovali jedni od najboljih planinskih trkača iz Srbije, a među njima je bio i Darko Živanović naš poznati maratonac i učesnik Olimpijskih igara i maratonu iz Londona 2012 te godine kome je ujedno ovo bila prva trail trka sa kojom je najavio svoju karijeru u novoj disciplini planinsko trčanje.

Manifestaciju su podržali: Marmil, Mlekara Stara Planina, Hotel Stara Planina, Vinarija Savić, Dušica i Ivan – Rakita i Turistička Organizacija Pirot,  Dunav osiguranje,  JP Komunalac Pirot,  JKP Regionalna deponija Pirot,  Alatnica Krstić,  SB project,  Skor market,  Специјални резерват природе “Јерма” JP Srbijasume BK Bike M Pirot BOBI-SAT .

fotografije – Jovan Stefanović – Sky team

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker