Sport

Pirotski strateg Marjan Živković trenersku karijeru nastavlja u Kataru

Nakon Radničkog, Novog Pazara i Makedonije, Marjan Živković svoju trenersku karijeru nastavlja u Kataru, u Dohi, na klupi ekipe Al Shamal. 
Kako je Živković kazao Pirotskim vestima, Al Shamal je drugoligaška ekipa koja ima prvoligaške ambicije.
-Prvi utisci su zaista odlični, prevazišli su sva moja očekivanja u pozitivnom smislu. Ova zemlja i grad Doha su neverovatni. Uslovi za rad i životu su na najvećem nivou u mojoj dosadašnjoj karijeri, a ovde se tek očekuju velika ulaganja u fudbal zbog činjenice da se naredno Svetsko prvenstvo u fudbalu održava u Kataru. Imam prilike da gledam stadione koji se grade i to je stvarno neverovatno u odnosu na sve što sam do sada video, a imao sam prilike da vidim mnoge poznate svetske stadione. Kvalitet fudbala ovde je u velikom usponu što pokazuje i rezultat njihove reprezentacije koja je prvak Azije od pre tri nedelje. Moj klub Al Shamal se takmiči u drugoj ligi, reč je o klubu sa lepom tradicijom i po najavama rukovodstva, odnosno Šeika, ambicije za narednu sezonu su borba za ulazak u prvu ligu. Ova sezona se završava za mesec dana-kaže Živković za Pirotske vesti uz pozdrave Piroćancima.
-Piroćancima i Radničkom želim sve najbolje u drugom delu sezone-poručuje Živković.
Trener Marjan Živković ušao je u istoriju Radničkog jer je, zajedno sa tadašnjim rukovodstvom kluba odnosno tadašnjim predsednikom Aleksandrom Ćirićem, nakon osam godina bitisanja u trećoj ligi, uveo Radnički u Prvu ligu. Nažalost, Radnički je kasnije ispao u Treću ligu, ali je sada na dobrom putu da se ovaj uspeh ponovi.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker