Gradska hronika

Zbog obaveznih covid sertifikata većina ugostitelja radila do 22 sata

Zvaniča kontrola posedovanja zelenog sertifikata građana prilikom boravka u ugostiteljskim objektima posle 22 sata, koja je usledila posle dve savetodavne kontrole, realizovana je i u Pirotu. Kao što se i očekivalo izjavio je, načelnik za urbanizam, građevinarstvo, stambeno komunalne i inspekcijske poslove, Bojan Pešić, većina objekata u Pirotu, kao i mnogim gradovima Srbije, zatvarana je posle 22 sata.

“Vlasnici ugostiteljskih objekata, svesni da i deo njihovog osoblja nije vakcinisan, da nema covid sertifikat i da je, možda, problem uspostavljanja same kontrole gostiju, radili su do 22 sata. U toku kontrole u centru grada, govorim za Pirot, radila su dva objekta i u njima je bilo svega nekoliko lica koja su imala u telefonima covid sertifikate. To je prvi izveštaj sa terena, naravno, mi kontrole nastavljamo. Veći deo ugostiteljskih objekata u 22 sata bio je zatvoren, ili su samo bila upaljena svetla zbog popisa koji su radili vlasnik i osoblje. Razmišljanje ugostitelja je da je bolje zatvoriti lokal pre isteka dozvoljenog radnog vremena nego ući u neki problem, da li zbog gostiju, ili osoblja” – rekao je Pešić.

Pešić kaže da je slična situacija i u ostalim gradovima u Srbiji. Najveći broj ugostitelja se odlučio da ne radi posle 22 sata. Večeras će se objekti kontrolisati u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i prema uredbi sa kontrolama će se nastaviti i narednih dana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker