Gradska hronika

Završava se rekonstrukcija državnog puta Pirot – Leskovac

Završava se rekonstrukcija državnog puta Pirot – Leskovac koji povezuje Pirotski  i Jablanički okrug. Ovo je jedno od najznačajnijih infrastrukturnih radova opštine Babušnica rekla je, tokom obilaska radova, predsednica Privremenog organa Babušnice, Ivana Stojičić. Uređenjem deonice duge 6 kilometara i vredne 163 miliona dinara zvanično se završava kompletna rekonstrukcija ovog državnog puta.

Ulaganja u prethodne dve godine u  putnu infrastrukturu premašila su očekivanja, istakla je predsednica Privremenog organa Babušnice, Ivana Stojičić.

“Ukupna vrednost radova je 1,2 milijarde dinara, takva ulaganja u opštini Babušnica nisu bila u prethodnih 20 godina. Rekonstruisano je 29 kilometara državnog puta. Jedini putni pravac od oko 8 km  koji je ostao  nerekonstruisan  je pravac do Zvonačke banje za koji se radi projektno tehnička dokumentacija.

Predsednica Privremenog organa u Babušnici podseća da je u proteklom periodu rekonstruisan i put kod Ljuberađe i zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža u Ljuberađi. Vrednost tih radova iznosi oko  800 miliona dinara.

Miloš Colić, član privremenog organa u Pirotu kaže da je radovima na rekonstrukcija državnog puta Pirot – Leskovac zaokružena  putna infrastruktura na jednom od najfrekventnijih puteva čime je olakšana komunikacija između Pirota i Babušnice.

“Pored toga što tvrdim da su regionalni putni pravci osnov opstanka ali i razvoja svakog mesta u Srbiji, ovaj put je za nas veoma važan i zbog razvoja turizma. Mi imamo regionalni putni pravac prema Dimitrovgradu, prema Knjaževcu a sada i prema Babušnici, apsolutno rekonstruisan u celosti. I zbog daljeg razvoja i zbog dnevnih migracija, jer minimum 500 ljudi u toku dana prođe ovim putem,  to je za nas veoma važno” – rekao je Colić. On je istako da politika Grada Pirota asfalt do svake kuće ne može da se realizuje bez pomoći države i zahvalio što država pruža podršku i Pirotu i Babušnici da budu dobra mesta za život.

Na teritoriji opštine Babušnica ima oko 300 kilometara puteva, u prethodnom periodu uređeno je preko 100 kilometara lokalnih puteva a u samoj Babušnici rekonstruisane su 4 ulice.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker