Korona virus

Zavod za javno zdravlje PREPORUČUJE OTKAZIVANJE VEĆIH SLAVLJA, PROSLAVA I OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU

APEL GRAĐANIMA: PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO VAS POTENCIJALNO ZARAŽEN

Zavod za javno zdravlje Pirot u današnjem saopštenju uputio je javnosti preporuku da se otkažu veća slavlja, proslave i okupljanja u zatvorenom prostoru zbog činjenice da virus cirkuliše u populaciji pa je od velike važnosti da se svi pridržavamo mera predostrožnosti.

U dnevnom izveštaju ZZJZ navodi se da da za 53 uzorka čekaju rezultati, a danas je uzorkovano osam briseva od kojih je sedam sumnjivo na COVID19.

zavod za javno zdravlje pirot

Na području Pirotskog okruga laboratorijski je od početka epidemije potvrđen COVID19 kod 188 osoba, 139 u Pirotu, 26 u Babušnici, 21 u Beloj Palanci i u Dimitrovgradu svega dva.

Od 10. do 30. juna registrovana su 32 novoobolela iz 26 porodica, svi su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica. Tri pacijenta su hospitalizovana u Kliničkom centru u Nišu i u stabilnom su stanju, dok ostali oboleli imaju lakšu kliničku sliku.

APEL GRAĐANIMA: PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO VAS POTENCIJALNO ZARAŽEN

Iz Zavoda za javno zdravlje preporučuju građanima da se ponašaju kao da da je svako od nas zaražen. U narednom periodu očekuje se poras obolelih pa iz Zavoda epidemiološku situaciju ocenjuju nesigurnom zbog čega je neophodna stroga primena svih mera predostrožnosti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker