Gradska hronikaOstale vesti

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu PU Pirot i Centra za socijalni rad zbog ubistva žene

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je po sopstvenoj inicijativi, nakon saznanja  da je u Pirotu muškarac iz pištolja ubio bivšu emotivnu partnerku, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijska uprava Pirot i Centra za socijalni rad Pirot. Zaštitnik građana od pirotske policije traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima ovog slučaja, posebno da li je ranije bilo prijava nasilja od strane izvršioca prema žrtvi, koje je mere policija preduzimala, u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se zaštitila žrtva nasilja u partnerskim odnosima  i kaznio izvršilac, kao i da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu.

Od Centra za socijalni rad Pirot zaštitnik građana traži da mu u istom vremenskom roku dostavi podatke o ovom slučaju, uključujući informaciju da li su izvršilac i žrtva bili na evidenciji centra, da li je ranije bilo prijava nasilja u partnerskim odnosima, i ukoliko je to slučaj, koje mere je Centar preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se pružila podrška žrtvi nasilja u partnerskim odnosima, da bi se ona zaštitila, sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić, kaže da će Centar dostaviti sve što budu tražile nadležne institucije jer je  saradnja u ovakvim slučajevima neophodna. “Ovo je standardna procedura, dostavićemo svu potrebnu dokumentaciju jer u ovakvim situacijama  mora da postoji saradnja i međusobna razmena informacija” – istakla je direktorka Centra za socijalni rad Pirot, Marija Vasić. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker