Gradska hronika

Zahvaljujući pirotskim policajcima spašena porodilja i novorođenče na ulici u Beogradu

Trojica policijskih službenika PU Pirot koji su kao IJP  proteklog vikenda bili angažovani na obezbeđenju manifestacije i održavanju javnog reda i mira u prestonici Srbije učestvovali su u spašavanju porodilje i novorođene bebe u porođaju koji se dogodio u Beogradu na raskrsnici ulica ispod Brankovog mosta. Kako je objavljeno na sajtu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), ovakvi događaji i podvizi su nešto što policijski posao čini jedinstvenim i prelepom profesijom, a požrtvovanost i humanost policijskih službenika ponos je čitavom Ministarstvu unutrašnjih poslova, stoji na sajtu NPSS-a.policija

Policijski službenici PU Pirot i članovi NPSS-a bili su u ranim jutarnjim satima 16. septembra, po završetku  postavljenih zadataka, na raskrsnici ulica ispod Brankovog mosta začuli su zapomaganje ženske osobe. Istog momenta policijski službenik i komandir 2. odeljenja 1. voda PU Pirot Zoran Stevanović, policijski službenik SPI Pirot Miloš Petrović i policijski službenik PS Dimitrovgrad Saša Trifunov, pritrčali su i zatekli žensku osobu koja leži na trotoaru i čiji porođaj je u toku.

Zoran Stevanović

Policijski službenici su obezbedili lice mesta  i svojom pribranošću pomogli ženskoj osobi da se porodi i na svet donese dečaka. Međutim, tek rođena beba se umotala u pupčanu vrpcu usled čega su prestali vitalni znaci. Policijski službenik Zoran Stevanović je bez oklevanja reagovao, prihvatio bebu i odmotao joj pupčanu vrpcu, nakon čega je beba opet zaplakala. Ubrzo je pristiglo i vozilo Hitne medicinske pomoći sa lekarima koji su majku i tek rođenu bebu preuzeli i odveli u nadležnu bolnicu.

Goran Jovanović, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije je izrazio najdublje pohvale i zahvalnost za požrtvovanost i profesionalnost svojim kolegama i poželeo puno zdravlja i sreće mami i tek rođenom dečaku.

fotografije: NSP

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker