Gradska hronika

Za socijalno ugrožene porodice u Pirotu 140 paketa sa osnovnim životnim namirnicama

U humanitarnoj akciji Fondacije Ana i Vlade Divac i Srpskog filantropskog foruma obezbedjeno je 140 paketa hrane koji će biti podeljeni socijalno ugroženim porodicama u Pirotu  kojima je ovakva pomoć neophodna. Udruženje žena “Lav” iz Pirota je partnerska organizacija koja je zadužena za logistiku i podelu paketa.

Udruženju žena “Lav” isporučeno je danas oko 3 tone hrane koja je raspoređena u 140 paketa koji će narednih dana biti podeljeni onima kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna. “Donatori su danas isporučili pakete hrane od kojih svaki sadrži namirnice koje zadovoljavaju potrebe četvoročlane porodice za mesec dana. U paketima je: 10 kg brašna, 1 litar ulja, 1 kg pirinča, 2 kg pasulja, 1 kg testenine, 1 kg soli, 2 kg šećera, 5 komada pašteta od 150g, 5 komada mesnih narezaka od 150g i 5 komada sardina od 125g, 500g keksa i 700g marmalade.” – kaže Suzana Tančić iz Udruženja žena “Lav”.

“Naša ciljna grupa su prvenstveno žene i deca iz socijalno ugroženih i marginalizovanih društvenih grupa pa smo zato odlučili da najveći broj paketa dobiju, upravo, porodice sa decom kojima je ovakva pomoć potrebna. Mi smo prošle nedelje uputili dopis školama i dobili smo spiskove učenika iz najugroženijih porodica. Narednih dana kontaktiraćemo roditelje kako bismo im uručili pakete. U svakom slučaju, nastojaćemo da ova značajna donacija ode u prave ruke.” – kaže Tančić.

U humanitarnoj akciji podele paketa hrane učestvovaće volonteri Udruženja žena “Lav” uz logističku podršku udruženja “Žene juga” i “Zvono”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker