IZBORI 2023.

Vučić: Babušnica za koji dan dobija mamograf, počinje izgradnja međunarodne brze pruge Niš – Dimitrovgrad, naći ćemo strateške partnere za Tigar AD…

U Pirotu je održan predizborni skup koalicije okupljene oko izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”. Brojni članovi i simpatizeri stranke došli su u Pirot iz celog Pirotskog okruga ali i iz drugih gradova i opština širom Srbije. Okupljeni na platou ispred Sportske hale Kej miting su  pratili preko video-bima.

Okupljenim građanima na mitingu u Pirotu najpre se obratila  dr Tamara Vučinić, radiolog koja je govorila o važnosti ulaganja u zdravstvo i značaju preventivnih pregleda žena. Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, rekao je da se on zalaže da  penzije prate plate a da predsednik Vučić to i realizuje. “Penzije su redovne, sigurne i prate plate” – rekao je Krkobabić i istako da se zalaže za uvođenje socijalne garantovane penzije za one građane koji nisu mladi, imaju preko 65 godina i nisu stekli uslov za penziju. On je obećao građanima da će institut ovakve penzije biti uspostavljen kad se steknu uslovi da državna kasa  to može da izdrži. Okupljenima u hali “Kej” obratio se predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Predsednik SNS-a, Miloš  Vučević, je rekao da su predstojeći izbori  sudbinski. On je zamolio građane da shvate istorijsku odgovornost koju ova generacija ima. “Hajde da svi zajedno uradimo šve što možemo, da ne stavimo na kocku sudbinu Srbije i da 17. decembra ne poništimo ono što smo uradili prethodnih 10 ili 11 godina. Ovo jesu sudbinski izbori, ali suštinski izbor je vrlo jasan i jednostavan. Sa jedne strane imate našu listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, imate politiku, rezultate, imate ljude,  ideju, energiju, listu koja čak nije ni stranačka, to je front, to je pokret, to je Srbija.  Sa druge strane imate sve druge. Lažne evropejce koji bi prvi dan uveli sankcije Rusima,  priznali Kosovo, ušli u NATO alijansu,  imate  lažne partiote koji bi se istog dana posle izbora ujedinili sa ovim prvima koji bi sve ovo uradili i imate neke možda treće  i četvrte koji će reći da su blizu nama ali suštinski ako budu mogli ići će sa ovima koje sam spomenuo” – rekao je Vučević.

Poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić poručila je  da u Srbiji ne smeju da se dešavaju napadi na porodicu predsednika Aleksandra Vučića. “Kontinuirani napadi na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji su eskalirali u ovoj izbornoj kampanji, gde se napadaju njegovi roditelji, napada se njegov šetsogodišnji sin, to nije Srbija i nikada neće biti Srbija, takva Srbija nikada neće pobediti” – poručila je Ana Brnabić.

Na predizborni skup u Pirotu  došla je i  majka  Ane Brnabić kako bi pružila podršku Vučićevoj porodici, zbog napada kojima su izloženi.

Brnabićeva je dodala da se na predstojećim izborima neće glasati o platama i o penzijima jer se, po njenim rečima, podrazumeva da će plate i penzije nastaviti da rastu, dok god je SNS-a i koalicionih partnera na vlasti.

U završnici mitinga okupljene članove i simpatizere pozdravio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio nove investicije,  dalju izgradnju  i realizaciju važnih projekata u svim opštinama Pirotskog okruga. On je najavio početak radova na izgradnji pruge između Niša i Dimitrovgrada koja će biti važna veza između Beograda i Sofije. Vučić je istakao da je za istok Srbije važan i gasni interkonektor koji se gradi između Srbije i Bugarske.

Skupu u Pirotu prisustvovali su i sportisti Dejan Tomašević, Željko Rebrača, Dušan Borković, kao i ministri Bratislav Gašić, Jelena Tanasković, Aleksandar Matrinović i Zoran Gajić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker