Srbija

Vlada Srbije: Sve izraženiji interes turskih investitora za srpsko tržište

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Srbiji Hamijem Aksojom o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom. Nedavno je, da podsetimo, u Pirotu počela sa radom turska kompanija iz oblasti tekstilne proizvodnje – Makaron moda.

Brnabić je istakla da je izuzetno zadovoljna činjenicom da postoji sve izraženiji interes turskih investitora za naše tržište, naročito u nerazvijenim delovima Srbije.
Veliki značaj, kako je objasnila, predstavlja i učešće turskih kompanija u infrastrukturnim projektima, među kojima se izdvaja izgradnja auto-puta Sarajevo–Beograd–Sarajevo.
Ambasador Turske je naveo da u ovom trenutku u Srbiji posluje oko hiljadu turskih kompanija i da će se taj broj povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla.
Osim projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, on je istakao i značaj obnove kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, koja se odvija kroz pomoć Agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).
Navodeći da je pre aktuelne pandemije turizam bio značajna oblast saradnje, Aksoj je istakao da postoji velika zainteresovanost za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti.
Premijerka je izrazila zahvalnost turskoj državi na pomoći i donacijama medicinske opreme i zaštitnih sredstava tokom pandemije, kao i na saradnji pri međusovnoj evakuaciji građana.
Takođe, Brnabić je ambasadoru Turske poželela mnogo uspeha u budućim diplomatskim aktivnostima.

Izvor: Vlada Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker