Kultura

Veliko priznanje pirotskom mladom pesniku

U okviru Svetskog dana poezije, u Trstu je održan niz manifestacija za mlade pesnike iz celog sveta, u organizaciji asocijacije ,,Poesia e solidarieta”. Pored dijaloga o poeziji, promocija knjiga i autora, dodeljene su i nagrade sa upravo završenog globalnog poetskog konkursa ,,Castello di Duino”.

Ove godine jedini predstavnik Srbije bio je mladi pesnik Andrija Stanulović (25), kome je na završnoj manifestaciji festivala, u dvorcu Castello di Duino, kao pohvaljenom pesniku festivala, dodeljeno priznanje za izvanrednost u pesništvu. Njegova pesma nosi naziv ,, Iz nepovrata snivam” i biće objavljena na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku, septembra meseca, kada se očekuje da će knjiga sa odabranim radovima izaći iz štampe. S obzirom na to da je reč o globalnom poetskom konkursu,  završnici festivala prisustvovali su i najbolji mladi pesnici iz Rusije, Nigerije, Šri Lanke i još mnogi drugi.

andrija stanulovic

Pesme pobednika i najbolje nenagrađene pesme će besplatno objaviti izdavačka kuća
,, Ibiskos Editrice di Antonietta Risolo”, koja je jedan od sponzora manifestacije. Prihod od prodaje ove knjige namenjen je ,, Luchetta-Ota-D’Angelo-Hrovatin“  fondaciji,  za decu žrtve rata.

Stanulović ističe da ovo priznanje smatra velikim uspehom i ne krije zadovoljstvo što se na Svetski dan poezije u italijanskom dvorcu čula i srpska poezija.

P.V.

foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker