Sport

Veliki uspeh pirotskih kik boksera – Antić vicešampion, Radević prvak države

Ovog vikenda, 5. i 6. marta, odrzano je Prvenstvo Srbije u kik boksu – K1 disciplina. Kik boks klub Pirot predstavljala su dva takmičara, Ognjen Antić mlađi junior, i Goran Radević stariji junior. U veoma jakoj konkurenciji Ognjen Antić osvojio je srebrnu medalju, dok je Goran Radević, u izuzetnoj borbi, osvojio zlato i postao prvak države.

Mlađi junior, Ognjen Antić, bio je u kategoriji sa dvojicom reprezentativaca Srbije, koji su stariji godinu dana od njega. U polufinalu Antić je uspeo da ubedljivo savlada jednog od njih, Aleksandra Gala, koji je prošle godine na Evropskom prvenstvu bio drugi, ali izuzetno teška borba ostavila je tragove umora, tako da u finalu nije uspeo da savlada odličnog takmičara i reprezentativca, Vuka Đordjevića iz Niša, koji je, takodje, nosilac brzonzane medalje sa Evropskog prvenstva za juniore. U neizvesnoj i teškoj borbi Antić je izgubio sa 2:1 i okitio se srebrom.

Stariji junior, Goran Radević, u finalu je savladao Simeona Paunovića iz KBK “Nis” izuzetnom borbom u kojoj je pokazao hrabrost, volju za pobedom, zrelost i stabilnost, tako da je uspeo da se okiti najsjajnijim odličjem, zlatnom medaljom, i postane prvak države.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker