Sport

Vasić:Opština će još snažnije podržavati sport i sportiste

Danas je predsednik opštine Vladan Vasić u svom kabinetu priredio prijem za najuspešnije pirotske sportiste koji su boje svog grada, ali i države, s obzirom da mnogi od njih nastupaju kao reprezentativci branili širom sveta._DSC1616_resize

Vasić je tom prilikom istakao da će opština nastaviti i pojačati podršku pirotskom sportu jer upravo mladi vrhunski sportisti predstavljaju odličan uzor za mlade naraštaje da se opredele da se bave sportom i vaspitavaju u sportskom duhu, što će im puno značiti u životu.

-Što se tiče sportske infrastrukture uskoro će biti završen kompleks zatovrenog bazena čime će se stvoriti prostor za brojne sportove, a završena je i moderna streljana koja će po završetku administrativnih formalnosti biti predata na upotrebu i moći da se koristi za treninge pirotskih strelaca. U planu nam je još i izgradnja moderne atletske staze kako bi se stvorili dobri uslovi i za pirotske atletičare koji su takođe izuzetno uspešni. Raduje činjenica da u Pirotu ima puno mladih sportista koji su kategorisani kao sportisti međunarodnog razreda, puno reprezentativaca tako da ćemo povećati opštinske stipendije za sportiste u narednom periodu, a raduje i podatak da puno mladih sportista po završetku srednje škole ostaje u Pirotu da se profesionalno bavi sportom i bude uzor ogromnom broju nadolazećih mladih sportista što je velika stvar. To je i  dokaz da smo stvorili dobre uslove za bavljenje sportom, izgradili brojnu sportsku infrastrukturu i stvorili dobar sportski ambijent u Pirotu pa mladi sportisti ne moraju da te uslove traže u Beogradu ili u nekom drugom većem gradu jer ih imaju i u svom rodnom gradu-kazao je Vasić.

_DSC1612_resize

Prijemu su prisustvovali karatisti KK “Proleter” predvođeni Urošem Mijalkovićem i njegovim trenerom Nenadom Đorđevićem, bilo je i predstavnika Streljačke družine “Lukanjac”, Sportskog društva “Mladost”, Atletskog kluba Pirot, Judo kluba Pirot, Kung-fu-vu-šu kluba “Crna kobra” i drugih klubova koji su u proteklom periodu postigli odlčne rezultate.

Pirotska mlada atletičarka Danica Gogov kaže da je tokom prošle godine učestvovala na Balkanskom prvenstvu u atletici.

-Bila sam peta na Balkanu. Prošle godine zbog teške povrede nisam uspela da ispunim normu za svetsko prvenstvo, ali se nadam da ću ove godine na Balkanskom prvenstvu ispuniti normu za Svetsko prvenstvo-kazala je Danica.

Najbolji mladi sportista Pirota Uroš Mijalković iz Karate kluba “Proleter” zahvalio se opštini na pomoći koju mu je pružila.

-Prezadovoljan sam podrškom opštine jer mnogi moji drugovi karatisti iz drugih gradova iz svojih džepova finansiraju učešće na takmičenjima tako da sam ja zaista zadovoljan što mi je omogućeno učešće na brojnim evropskim i svetskim takmičenjima. Najsvežije iskustvo mi je sa Evropskog prvenstva gde sam osvojio 4. mesto a bronzana medalja mi je izmakla zbog povrede. Radio sam sa povredom i dao sve od sebe, što je meni najbitnije. Trenutno se oporavljam od povrede. Pokušaću da uđem u seniorsku reprezentaciju. Naredne godine me očekuje Evropsko prvenstvo za mlađe seniore i mislim da je to moja velika šansa i tu ću da idem na medalju. Ako Bog da da uđem u sedam najboljih učestvovaću i na Evropskim olimpijskim igrama-kaže Uroš.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

7 Comments

  1. Sta sns misli o sportu!? O poljoprivredi? O mladima? Nista. Misle o tome kako da ubace u javna preduzeca nezoposlene kojima obecavaju brda i dolone. Zato, samo realno za Vasica, Nesu, Zokija Nikolica … za br 7.!

  2. Lepo je to, ali zašto Vladan ne pita Radulovića zašto strelci beže iz streljačkog kluba i ne žele da treniraju. Ostalo je svega par mladih strelaca. A pitanje je kad će i oni da odu. Ko će da zaštiti mlade ljude?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker