Lokalna samouprava

Vasić: Zahvaljujem odbornicima, rebalans je dobar, ima dovoljno para za sve korisnike, a nismo zaboravili ni najsiromašnije

Treći ovogodišnji rebalans budžeta grada Pirota, u iznosu od 287 miliona dinara, omogućiće nesmetano funkcionisanje svih budžetskih korisnika do kraja ove godine. Značajna sredstva izdvojena su za investicije, sport, medije, energetsku efikasnost i tako dalje, a vodilo se računa i o najsiromašnijim stanovnicima kojima će, kako se procenjuje, zbog energetske krize biti potrebna pomoć ove godine. Odbornici su prihvatili predlog da se u te svrhe izdvoji 9 miliona dinara.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, zahvalio je odbornicima na efikasnom radu i usvajanju rebalansa. On je ocenio da je i ovaj rebalans dobar i da je izdvojeno dovoljno para za sve oblasti života grada.

“Rekao sam i na Veću, kažem i javno, svaki predlog, odakle god došao, mi ozbiljno razmatramo, i predlog budžetskih korisnika, i predlog naših odbornika i sugrađana. Da li imamo novca, da li imamo projektnu dokumentaciju, da li smo to već pokušali da rešimo, i idemo tom logikom da ako imamo novca rešavamo odmah, a ako ne da ga sagledamo, da rešimo imovinsko pravne odnose, ili odvojimo novac za sledeću godinu. Tako da, vidite, ove godine imamo rebalans od 287 miliona dinara. Pokušaali smo da što je moguće više uradimo na saobraćajnoj infrastrukturi, odvojili smo dosta veliki novac za radove na bazenu, ukupno 75 miliona dinara, tako da ćemo smanjiti potreban iznos novca za sledeću godinu, izdvojili smo novac za energetsku efikasnost, nismo zaboravili ni socijalu, ni vanprivredu, ni sport, medije, ni lečenje dece za koje, nažalost, ima potrebe, ali moramo da reagujemo kao odgovorna lokalna samouprava” – izjavio je Vasić.

“Odvojili smo 9 miliona dinara za naše najsiromašnije građane za ublažavanje energetske krize koju očekujemo ove zime. Počeli smo da spremamo ogrev, dali smo nalog Regionalnoj deponiji da sa svog placa drvnu masu koju ima spremi za ogrev, da Komunalac to, takođe, radi, krenućemo u čišćenje nekih vodotokova, za koje smo mi nadležni, da i tu obezbedimo drvnu masu. Dakle, imaćemo mogućnosti da pomognemo ljudima da ova zima protekne što je moguće bolje i bez većih problema” – rekao je, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker