IZBORI 2023.

Vasić o dešavanjima u Jalbotini: Izveštajima nadležnih institucija demantovane laži opozicije!

Kandidat za gradonačelnika sa liste “Srbija ne sme da stane – Pirot ne sme da stane” – mr Vladan Vasić, danas je na konferenciji za štampu demantovao navode opozicije da je sukob u Jalbotini politički inspirisan. Vasić je prezentovao izveštaje nadležnih institucija, a o svemu se oglasila i Policijska uprava Pirot saopštenjem, u kome se navodi da je Dragan Colić, koji je prijavio policiji da su ga dvojica meštana fizički napala, izjavio da je do tuče došlo zbog nesuglasica lične prirode, odnosno zbog nesuglasica oko korišćenja vode sa pojila, te da nije bilo nikakve političke pozadine celog slučaja.

Vasić je govoreći o ovom slučaju, kazao da su “dve ključne laži opozicije, demantovane izveštajima nadležnih, nezavisnih i kompetentnih institucija koje su se bavile ovim slučajom – policije i Opšte bolnice Pirot”.

Saopštenje Policijske uprave prenosimo u integralnoj formi:

Dana 10. decembra 2023. godine, Dragan Colić iz sela Jalbotina, grad Pirot, prijavio je da su ga istog dana, oko 11,00 sati kod seoskog pojila, fizički napala i tukla dva lica starosti 49 i 47 godina iz istog sela i da su mu pritom zadali udarce lopatom u predelu nogu, leđa i vrata. U obavljenom razgovoru sa licima isti negiraju da su imali bilo kakav fizički kontakt sa Colić Draganom, dok Colić izjavljuje da je do tuče došlo zbog nesuglasica lične prirode kao i u vezi korišćenja vode iz seoskog pojila i da sam događaj nema političku pozadinu. Pregledom od strane lekara Coliću je konstatovano crvenilo u predelu desne noge i oteklina leve ušne školjke. O svim činjenicama je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je naložilo da se protiv prijavljenih lica podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Laka telesna povreda iz člana 122. stav 2. KZ.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Opšta bolnica Pirot saopštenjem medijima u kome se navodi da je u skladu sa svim profesionalnim standardima u ovakvim slučajevima, urađena kompletna specijalistička dijagnostika nad D.C. iz Jalbotine, te da je konstatovana jedna lakša povreda i da je pacijent pušten kući.

Vasić: Izbori su festival demokratije, niko da ne naseda na provokacije

Vasić je uputio poruke svim građanima, učesnicima izbora, ali i članovima SNS-a, a pre svega biračima.

-Molim sve u Pirotu da ne nasedaju na provokacije. Ovo su tipične političke provokacije. Izbori su festival demokratije a mi ćemo 17. decembra pokazati dostojanstvo i 17. decembra ćemo ih pobediti i potući do nogu. Imam poruku i za te, takozvane, borce protiv nasilja. Znam da vam je rejting u sunovratu, ali zaista je žalosno da ovakve teme i incidente pokušavate da politizujete. To je stil manipulatora, lažljivaca i ljudi koji ne znaju šta će od nemoći da rade-kazao je Vasić.

Da podsetimo, predstavnici opozicione grupacije – Pirot protiv nasilja, izneli su u javnost optužbe da su Colića, u Jalbotini, napali aktivisti Srpske napredne stranke i pretukli ga lopatama udarcima po celom telu. Gostujući u Utisku nedelje, lider SSP Dragan Đilas izjavio je da su aktivisti SNS-a lopatom pretukao njihovog aktivistu u selu Jalbotina.

uskoro opširnije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker