Lokalna samouprava

Vasić na sastanku u Ministarstvu infrastrukture

Predsednik opštine Vladan Vasić prisustvovao je danas u Beogradu sastanku na kome je bilo reči o izgradnji Koridora 10 i 11. Sastankom je predsedavala ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović uz prisustvo rukovodstva Koridora Srbije i mnogih drugih institucija koje su povezane sa realizacijom najvažnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Kako je Vasić kazao Pirotskim vestima, dogovoreno je da se alternativni put od Pirota ka Nišu, koji će se graditi uz Koridor 10, umesto pored nekadašnje deponije, gradi tako da zaobiđe deponiju, što je za opštinu Pirot daleko prihvatljivije rešenje.

-Taj posao je zahtevao izmeštanje trećine nekadašnje deponije, ali je to izuzetno komplikovan poduhvat, tako da je naš predlog prihvaćen, a on se sastoji u tome da se izmesti deo reke, a da se deponija zaobiđe i da se konzervira i rekultivira. Mi smo imali obavezu da usvojimo plan detaljne regulacije koji to omogućava i mi smo to i ispunili na zadnjoj sednici 25. decembra-kazao je Vasić.

Vasić NALED

Vasić je kazao da je bilo reč i o nameri izvođača radova na Koridoru 10 da se u zoni sanitarne zaštite vodozahvata Kavak, nedaleko od sela Barje Čiflik kod mesta Ćeltaš,  izgradi baza na kojoj bi se eksploatisao kamen za potrebe izgradnje Koridora 10. Mi smo se tome usprotivili jer postoji mogućnost da se na taj način ugrozi vodozahvat Kavak. Naš je stav da nezavisna stručna institucija poput Rudarsko-geološkog fakulteta ili slična, da svoje mišljenje da li može doći do ugrožavanja vodozahvata ukoliko se počne sa eksploatacijom kamena. Ta institucija treba da nam kaže da li može doći do ugrožavanja vodosnabdevanja ili ne i da se u zavisnosti od toga preduzimaju dalji koraci-kazao je Vasić.

Slične vesti

3 Comments

  1. Сраги суграђани не дозволимо да упропасте извор Кавак, што ће сигурно бити ако направе каменолом .

  2. Није ни Владан безгрешан,али у односу на екипу која жели да га смени,одличан је.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker