Lokalna samouprava

Vasić: Bespotrebna panika unešena među ljude, naneta šteta imidžu grada

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je večeras za TV Pirot da je povodom situacije oko (ne)ispravnosti pijaće vode u Pirotu unešena bespotrebna panika na temu bezbednosti vode. Bilo je neophodno ponoviti odmah uzorkovanje i ispitivanje vode čim su dobijeni prvi rezultati i to na mnogo ozbiljniji način, kazao je gradonačelnik Vasić.

naled, vladan vasić

-Mi smo uvek imali kvalitetnu i ispravnu vodu. Probleme smo ranije imali samo prilikom jakih kiša i dugih kišnih perioda i to na izvorištu Krupac i Crpnoj stanici Berilovac. Po meni, u trenutku kada su stigli prvi rezultati, moralo je odmah da se ponovi ispitivanje vode na mnogo ozbiljniji način, pre svega u pogledu načina uzimanja uzoraka. Bilo je tu nelogičnosti jer smo na izvorištu jedne crpne stanice imali situaciju da voda bude neispravna a da na česmi Kraljice Natalije voda bude ispravna. Druga nelogičnost je da imamo u istom uzorku maksimalno dozvoljenu količinu hlora i da imamo bakterije, što je nemoguće. Čini mi se da je to učinjeno možda iz žurbe, nehata, ali je ovom situacijom pričinjena i materijalna i nematerijalna šteta Vodovodu ali i Gradu Pirotu, tačnije na imidž Grada Pirota i direktora Vodovoda-kazao je Vasić.

Slične vesti

2 Comments

  1. У ЗЗЈЗ Пирот и Пиротском водоводу се толико пуно запошљава по рођачкој и страначкој линији да је и сама стручност (као и у осталим институцијама) доведена у питање. Како могу гимназијалци у ЗЗЈЗ да анализирају воду а хемичари, технолози… немају шансе да раде тамо јер нису чланови странака и утицајних породица.

  2. У ЗЗЈЗ Пирот и Пиротском водоводу се толико пуно запошљава по рођачкој и страначкој линији да је и сама стручност (као и у осталим институцијама) доведена у питање. Како могу гимназијалци у ЗЗЈЗ да анализирају воду а хемичари, технолози… немају шансе да раде тамо јер нису чланови странака и утицајних породица.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker